Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LG In Touch GW620: Android-smartphone met social network-functies

Alles binnen handbereik met 'Friendly Smartphone' LG GW620

Amstelveen, 29 januari 2010 - De LG In Touch GW620, de eerste Android-telefoon van LG, biedt het beste van social networking, internet en meer. Het bijzondere aan de LG GW620 is, dat het een echte social networking-smartphone is, die werkt met het Android Open Operating System. Daarbij heeft de smartphone een volwaardig qwerty-toetsenbord. De opvallend gebruiksvriendelijke smartphone laat je op een eenvoudige manier je sociale netwerk organiseren en vertelt je wat er om je heen gebeurt. En daarbij is de LG GW620 volledig te personaliseren dankzij het bijna ongelimiteerde applicatieaanbod van Android Market. Zo heb je een smartphone die je op het lijf geschreven is - en dat voor een aantrekkelijke prijs.

Met Android apps je telefoon personaliseren

Voor de LG GW620 staan op de Android Market ontzettend veel applicaties voor jou klaar, meestal gratis. Dit geeft je de vrijheid om de telefoon in te richten zoals jij het zelf wilt. Wil je op de hoogte blijven van het actuele nieuws? Met de applicatie nu.nl blijf je altijd bij, ook over alle files in Nederland. Heb je de trein gemist? Kijk op de app 9292ov en vind een alternatief. Persoonlijker kan een mobiele telefoon niet zijn.

Door de ingebouwde GPS en het kompas weet de LG GW620 waar je bent, wie er in de buurt is en wat je absoluut niet mag missen. De geïnstalleerde Layar-technologie op de GW620 doet hier nog een schepje bovenop. Deze app brengt je op een bijzondere manier in contact met je omgeving door ter plekke een virtuele laag over je directe fysieke omgeving te leggen. Zo kun je de camera van de smartphone richten op een straat en de logo's van de Funda-laag geven aan welke huizen te koop staan. Of gebruik de Tweeps Around-laag en zie direct wie er in je omgeving aan het twitteren is. Weten waar de dichtstbijzijnde pinautomaat is? Ook dat vraagstuk lost deze app zo voor je op.

"Wij geloven dat LG met de introductie van de LG GW620 een extra impuls zal geven aan de groei van de smartphonemarkt. Hiermee zal social networking, bijvoorbeeld Facebook en Hyves, maar ook e-mailen steeds meer op de smartphone gebeuren", zegt Bas Tulner, Category Manager Mobile bij LG in Nederland.

Social Networking Smartphone

De LG GW620 opent een wereld van manieren waarop mensen met elkaar communiceren en kennis vergaren. Alleen de social networking-opties zijn al eindeloos. Met de smartphone leg je altijd en overal met één druk op de knop contact met je complete sociale netwerk. Met het volwaardige qwerty-toetsenbord met vijf regels typ je snel en eenvoudig berichten aan vrienden, familie en collega's. Lees tweets en de nieuwste Facebook- of Hyves-updates altijd en overal zonder je pc op te starten. De SNS-manager (Social Network Service) stelt je in staat om vanuit één platform verschillende sociale netwerken te beheren. De Auto Face-Tagging-functie maakt deze smartphone bijzonder gebruiksvriendelijk. Hij herkent je vrienden nadat je ze getagd hebt. Je ziet automatisch wat de laatste tweet van een vriend was en je belt of sms't hem of haar door alleen op de portretfoto te drukken.

Gebruiksvriendelijke smartphone

LG installeert standaard een handige menustructuur (de LG user interface) op de GW620. Hiermee heb je op het basisscherm snelkoppelingen naar de belangrijkste functies, waaronder bellen en sms'en. Ook organiseert de LG GW620 de gedownloade applicaties overzichtelijk. LG helpt je op weg op Android Market en geeft een aanbeveling van de top

10-apps die handig zijn voor je LG-smartphone.

Het 3-inch LCD-touchscreen van deze stijlvolle slider phone biedt een uiterst heldere weergave. Daarnaast zorgt een volwaardig qwerty-toetsenbord met vijf regels ervoor dat je in een razend tempo e-mails, chatberichten, tweets en sms'jes intikt. De batterij van de telefoon gaat extra lang mee, zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan. De geïntegreerde mogelijkheid om in een handomdraai te mailen via onder andere een Gmail-account, maakt de LG In Touch GW620 compleet.

De LG In Touch GW620 is verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 349,- euro en in combinatie met diverse telefonieabonnementen.

###

Over LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is een van 's werelds grootste producenten en een technologische vernieuwer van consumentenelektronica, mobiele-communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 115 productielocaties en 82 dochterondernemingen biedt het bedrijf werk aan meer dan 84.000 mensen wereldwijd. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning en Business Solutions. De geconsolideerde omzet over 2008 bedroeg ruim 44,7 miljard dollar. LG is wereldwijd de toonaangevende producent van flatscreen-tv's, audio- en videoapparatuur, mobiele telefoons, airconditioners en wasmachines. Het bedrijf is Global Partner of Formula 1(TM) en Technology Partner of Formula 1(TM). Dankzij deze hoogwaardige samenwerking heeft LG de exclusieve vermeldings- en marketingrechten als officiële consumentenelektronica-, mobiele-telefonie- en dataverwerkingspartner van dit wereldwijde sportevenement. Voor meer informatie: www.lge.com.

Over LG Electronics Mobile Communications
LG Electronics Mobile Communications is de vooraanstaande wereldwijde LG-divisie voor mobiele communicatie en informatie. Dit LG-onderdeel ontwikkelt mobiele toestellen met de nieuwste technologie en innovatieve ontwerpen, en biedt zo klanten wereldwijd een betere mobiele ervaring. LG streeft naar optimale convergentie tussen technologie en mobiele communicatie. Met stijlvolle ontwerpen en intelligente technologische toepassingen blijft het bedrijf vooroplopen in de markt voor mobiele communicatie.

Beeldmateriaal is beschikbaar op: www.lvtpr.com/imagegallery.