ACERTA toont opnieuw verregaand engagement in Social Profit

29/01/2010 10:25

Acerta

Guido Van Oevelen wordt benoemd tot onafhankelijk bestuurder van raad van bestuur van ACERTA

Van Oevelen is tevens voorzitter adviesraad Social Profit

Brussel, 28 januari 2010 - Met de aanstelling van Guido Van Oevelen als onafhankelijk bestuurder van raad van bestuur van ACERTA toont ACERTA opnieuw zijn verregaand engagement in de socialprofitsector, die de voorbije decennia gestaag is gegroeid. Van Oevelen heeft zijn sporen meer dan verdiend in deze sector en ACERTA kondigt deze nieuwe aanwinst aan na de lancering van de Leerstoel Social Profit, de ontwerpcode voor de gehandicaptenzorg en de overname van Shéhérazade.

Opnieuw neemt ACERTA een opmerkelijk initiatief ten voordele van de socialprofitsector. In oktober van vorig jaar hield de HR-dienstengroep nog een Leerstoel ACERTA Social Profit in samenwerking met de Universiteit van Antwerpen boven de doopvont, werd er een ontwerpcode voor deugdelijk bestuur van voorzieningen voor personen met een handicap voorgesteld en ging men over tot de overname van Shéhérazade, een bedrijf dat een loonmotor ontwikkelde speciaal voor de socialprofitsector. Vandaag kondigt ACERTA de instelling van Guido Van Oevelen als onafhankelijk bestuurder bij de Acerta Groep.

Guido Van Oevelen werd op 6 januari 1950 geboren in Essen en behaalde aan de KU Leuven een licentie in de klinische psychologie, evenals een licentie in de medisch sociale wetenschappen en het gezondheidsbeleid. In 1998 was hij betrokken bij de oprichting van vzw Emmaüs: een groep van meer dan 20 voorzieningen (5.500 werknemers) actief in alle segmenten van de gezondheids- en welzijnszorg. Sinds januari 2006 is hij voorzitter van de raad van bestuur van het VVI (Verbond van Verzorgingsinstellingen). Guido Van Oevelen deed eveneens beleidservaring op als bestuurder van CERA en ALMANIJ. In 2008 werd hij voorzitter van Caritas Vlaanderen.

Van Oevelen is tevens voorzitter van de adviesraad Social Profit van Acerta die tot doel heeft een steeds meer gespecialiseerd antwoord te bieden op de vragen uit de sector. Andere leden van de adviesraad zijn: Agnes Bode, algemeen directeur Familiehulp VZW, Frank Cuyt, Algemeen Directeur Vlaams Welzijnsverbond, Marleen Denef, vennoot Curia CV, Noël Devisch, Marianne Vael, personeelsdirecteur UZ Leuven, Josse Van Steenbergen, prof. Dr. Em. UA en Willy Verbeek, Bestuurder Auditor Stijn VZW.

Over ACERTA

ACERTA is als HR-dienstengroep in België gespecialiseerd in het advies, de informatisering en de verwerking van administratieve processen rond loonverwerking, sociale zekerheid, kinderbijslag en vestigingsformaliteiten. De groep ondersteunt de ondernemer in elke groeifase en elk HR-proces met ACERTA Ondernemingsloket, ACERTA Sociaal Verzekeringsfonds, ACERTA Sociaal Secretariaat, ACERTA Public, ACERTA Kinderbijslagfonds en ACERTA Consult. De groep is met ACERTA Consult en Kern Selection ook een actieve speler op de markt van werving & selectie en het beheer en de ontwikkeling van menselijk kapitaal. ACERTA telt meer dan 1.200 medewerkers, verdeeld over 22 kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De groep kende in 2008 een omzet van ruim 124 miljoen euro.

(Einde persbericht)

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel