Ingezonden persbericht


Persbericht

Amstenrade, 29 januari 2010

BCT presenteert document management voor onderwijsinstellingen op Onderwijs & ICT

BCT, een van de toonaangevende Nederlandse leveranciers van document management systemen, is aanwezig op de beurs Onderwijs & ICT, die op 10 en 11 februari in de Jaarbeurs wordt gehouden. De BCT-stand is te vinden in hal 5, B016. BCT levert zijn document management systeem Corsa aan tal van Nederlandse gemeenten, waterschappen, politieorganisaties, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen, die daarmee hun documenten en dossiers digitaliseren, centraal opslaan en daardoor beter toegankelijk maken. Ook in het onderwijs kan een document management systeem, en met name de toepassingen voor personeels- en studentendossiers, tot aanzienlijke efficiencywinst en tijdbesparing leiden.

In de meeste onderwijsinstellingen is het gebruik van ICT voor onderwijsdoeleinden al volledig ingeburgerd. De aandacht verschuift nu naar ICT-toepassingen voor ondersteunende bedrijfsprocessen. In een document management systeem worden documenten en dossiers in digitale vorm opgeslagen en zijn ze altijd in de juiste versie beschikbaar. Corsa beschikt ook over workflow-faciliteiten, waardoor documentgerelateerde werkprocessen zoals de accordering van facturen aangestuurd en bewaakt kunnen worden.

Voor onderwijsinstellingen is bijvoorbeeld de digitalisering van personeels- en leerlingen- c.q. studentendossiers interessant. Aangezien alle informatie digitaal beschikbaar is, hebben medewerkers die daarvoor geautoriseerd zijn vanaf hun eigen werkplek toegang tot alle stukken, zonder dat tijdrovende zoektochten in papieren dossiers nodig zijn. Vanuit bestaande leerlingvolgsystemen kan een koppeling met Corsa worden gemaakt, waardoor alle informatie en correspondentie die over een leerling beschikbaar is met één druk op de knop digitaal kan worden opgeroepen. Ook voor het accreditatieproces van opleidingen kan Corsa een waardevol hulpmiddel zijn. Alle stukken die voor de accreditatie noodzakelijk zijn, worden in het systeem geadministreerd en de voortgang van het proces wordt bewaakt. Daarnaast kunnen processen als contractbeheer en factuurverwerking met behulp van Corsa worden geautomatiseerd. Corsa voldoet aan alle eisen voor recordmanagement (het basis selectie document en de NEN 2082-norm) en archiefbeheer die gangbaar zijn in het onderwijs.

Tijdens Onderwijs & ICT geeft BCT een kijkje in zijn keuken door in korte filmpjes een aantal klanten de revue te laten passeren. In deze gefilmde 'case studies' laten deze klanten zien hoe Corsa werkt en welke voordelen het pakket oplevert voor de desbetreffende organisatie. Bovendien stelt BCT de beursbezoekers in de gelegenheid een persoonlijk referentiebezoek te winnen; de prijswinnaar gaat op bezoek bij een onderwijsinstelling in het zuiden van het land en krijgt daar van dichtbij te zien hoe zij haar processen in goede banen leidt met behulp van Corsa. Om het nuttige met het aangename te verenigen, koppelt BCT een weekendje Bourgondisch Zuid-Limburg, met overnachting, aan dit bezoek.

Het document management systeem Corsa is al in gebruik bij tientallen universiteiten, hogescholen, middelbare scholen en ROC's. De oplossingen van BCT zijn bijvoorbeeld geïmplementeerd bij de universiteiten in Maastricht, Amsterdam (UvA), Groningen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen; bij Hogeschool Zuyd, Hogeschool Zeeland, Avans Hogeschool, Design Academy Eindhoven; bij het Grafisch Lyceum Utrecht, het Arcuscollege, de IJsselgroep, het Wellant College en ROC Zeeland. Onlangs zijn het ROC Aventus en ROC Eindhoven aan deze lijst toegevoegd.

Op stand B016 in hal 5 laat BCT IT- en informatiemanagers van onderwijsinstellingen graag zien welke voordelen een document management systeem voor onderwijsinstellingen heeft en hoe zo'n systeem werkt. BCT heeft een gespecialiseerd team opgezet voor advisering over en implementatie van document management systemen in het onderwijs. Dat team staat onder leiding van Pim Hagen. De mensen in Hagen's team spreken de taal van het onderwijs en zijn zeer goed bekend met de werkprocessen en ICT-problematiek in het onderwijs. Daardoor kan BCT functionele oplossingen aanbieden, die binnen de afgesproken tijd en binnen budget worden opgeleverd.



Ingezonden persbericht