Evangelische Omroep

Nr. 022

Hilversum, 29 januari 2010

EO-METTERDAAD HAALT AL 1 MILJOEN EURO BINNEN VOOR HAITI

EO-Metterdaad heeft in twee weken tijd met giro 300300 ruim een miljoen euro opgehaald voor Haïti. Het bedrag komt direct ten goede aan lokale noodhulp. Het EO-programma Nederland Helpt reisde kort na de ramp naar Haïti af om de schrijnende situatie en de eerste hulpverlening in beeld te brengen. Ben Kostwinder, als manager verantwoordelijk voor Metterdaad bij de EO: "Het is fantastisch dat zoveel mensen geld hebben gedoneerd voor Haïti. Het land verkeert in grote nood en kan alle hulp gebruiken. We zijn blij dat we via onze kanalen iets voor het land kunnen betekenen. We moedigen mensen nog steeds aan om te geven, want er is nog veel geld nodig."

EO-Metterdaad werkt voor dit doel onder meer samen met World Relief, Stichting Woord & Daad en Hart voor Haïti. Deze christelijke partners bieden al langer hulp in het land. Ze zijn dus ter plaatse en gebruiken bestaande kanalen voor noodhulp. Kostwinder: "De lijnen met de hulpverleners zijn heel kort. Het via EO-Metterdaad gedoneerde geld wordt direct ingezet voor bijvoorbeeld de wederopbouw van kindertehuizen, voedseldistributie en hulpcoördinatie."

EO-Metterdaad is een stichting gelieerd aan de EO die zich middels het radio- en televisieprogramma Nederland Helpt bezighoudt met fondsenwerving voor hulpprojecten over de hele wereld. Voor meer informatie www.eo.nl/metterdaad.


---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep