Gemeente Delft

Museum Paul Tetar van Elven en Erfgoed Delft bundelen krachten

Donderdag 28 januari hebben wethouder Cultuur Lian Merkx van Erfgoed Delft van de gemeente Delft en de heer D.F.H. de Quartel van het Museum Paul Tetar van Elven een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Door deze krachtenbundeling wordt de continuïteit, professionaliteit en kwaliteit van de dienstverlening van Museum Paul Tetar van Elven voor de toekomst veiliggesteld, waarbij het museum wel haar eigen identiteit kan behouden.

Erfgoed Delft e.o. geeft hiermee invulling aan het aandeelhouderschap, zoals dat is verwoord in het Beleidsplan Kunst en Cultuur 2009-2012. In 2010 zal door Erfgoed Delft e.o. een nieuwe directeur/conservator bij Museum PTvE worden gedetacheerd. Deze zal de huidige directeur/conservator opvolgen en voor de toekomst van deze Delftse erfgoedinstelling gaan zorgen. De overeenkomst geeft ook mogelijkheden voor de toekomst om de samenwerking verder uit te bouwen.

Paul Tetar van Elven was kunstschilder en leraar handtekenen aan de Polytechnische School, de voorloper van de Technische Universiteit Delft.

Het museum PtvE is gevestigd in de voormalige woning van de schilder aan de Koornmarkt 67 in Delft. Museum Paul Tetar van Elven is geopend van half april tot eind oktober.

Noot voor de redactie (