Ingezonden persbericht


persbericht

Toshiba TEC sluit partnerovereenkomst met Perfection Automatiseringen

Amersfoort/Tilburg, 29 januari 2010 - Toshiba TEC, wereldwijd toonaangevend leverancier van automatiseringsoplossingen voor retail en industrie, heeft een preferred supplier overeenkomst gesloten met Perfection Automatiseringen uit Tilburg. Binnen de overeenkomst gaat Perfection de energiezuinige WILLPOS A20 en B20 kassaoplossingen van Toshiba TEC inzetten voor het segment waar zij zich binnen de retail op focussen, namelijk de tuinbranche. Van de 520 tuincentraondernemingen in Nederland heeft Perfection Automatisering 200 vestigingen uitgerust met een in eigen huis ontwikkeld softwarepakket: HelixPro 2005. De kassahardware van Toshiba TEC sluit hier naadloos op aan.

De tuinbranche is volop in beweging en op zoek naar oplossingen die operationele kosten verlagen en bedrijfsprocessen verbeteren. Aangezien de samenwerking van Perfection met de IPD-afdeling van Toshiba TEC goed beviel was de vervolgstap naar de retailafdeling snel gemaakt.

Stef van der Steen, algemeen directeur Perfection Automatiseringen is zeer tevreden over de samenwerking met Toshiba TEC: "Een van de grote voordelen is dat we direct zaken kunnen doen zonder tussenkanaal. Daarnaast beschikt Toshiba TEC over een complete professionele productlijn met goede servicemogelijkheden. Bovendien laat de partnerovereenkomst het toe om reparaties te kunnen uitvoeren. Voor retailers is een kassastoring natuurlijk funest. Om die reden kunnen wij ook vanuit de servicekant de nodige voorzieningen aanbieden, zoals weekend support, vervangende apparatuur en een response verplichting." De belangrijke voordelen voor de retailer zijn:
o Snelheid: de kassa-afhandeling met de POS-apparatuur van Toshiba TEC verloopt zeer efficient; o Aansluitingen op de POS-systemen zijn degelijk en compleet. De POS-apparatuur is standaard uitgerust met veel meer aansluitingen voor randapparatuur dan een gewone PC; o Compact en daardoor weinig kabels en rommel bij de checkout; o Recyclebaar chromiumvrij metaal en halogeenvrij plastic; o Recyclebare verpakking;
o Lange levensduur en laag stroomverbruik;
o De apparatuur is eenvoudig en snel te servicen.

"Een andere belangrijke overweging", aldus Van der Steen, "zijn de mogelijkheden die Toshiba TEC biedt op het gebied van Elektronische Schaplabels. Voor de toekomst zien wij zeker mogelijkheden om hiervoor producten en diensten te ontwikkelen. En last but not least, zijn ook onze klanten positief. Tuincentrum Het Oosten uit Aalsmeer was zeer tevreden en heeft na een test meteen tien systemen aangeschaft." Ook Gerard Pruijn, sales director bij TOSHIBA TEC ziet veel toegevoegde waarde in het partnership. "Perfection Automatiseringen is een zeer professionele club met veel ervaring binnen het retailsegment tuincentra. Naast het automatiseren van de kassaomgevingen, richten zij ook de complete backoffice en webshops in en bieden ze een geavanceerd labelsysteem. Zij zijn voor ons de perfecte partij om onze footprint binnen de tuinbranche uit te breiden."

Over Perfection Automatiseringen
Perfection Automatiseringen is al ruim 21 jaar een volwaardige dienstverlener in de automatiseringsbranche en ondersteunt bedrijven bij het automatiseren van administratieve en logistieke bedrijfsprocessen. Met de inzet van slimme en bedrijfszekere standaard hard- en software en een persoonlijke aanpak biedt Perfection oplossingen die een rendabeler bedrijfsvoering mogelijk maken met toegevoegde waarde voor alle partijen. Perfection Automatiseringen levert producten en diensten aan MKB-bedrijven tot 250 werknemers in Noord-Brabant, maar ook aan beursgenoteerde en internationaal opererende ondernemingen. Tevens behoren zorginstellingen, onderwijsinstellingen en lokale overheden tot de klantenkring. Ook buiten Nederland is Perfection actief. Voor meer informatie: www.perfection.nl Over TOSHIBA TEC Europe
TOSHIBA TEC Europe (TERIS) beheert productplanning, marketing, verkoop, onderhoud en distributie van Point of Sale-systemen (POS), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen binnen heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. TOSHIBA TEC Europe levert totaaloplossingen: van consulting en systeemontwerp tot systeeminstallatie, bediening en onderhoud.

TERIS heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en telt drie divisies: Retail, Auto-ID en Services. TERIS is een onafhankelijk opererend bedrijf van Toshiba Corporation, de op zeven na grootste producent van elektronische/elektrische toestellen en het 91te grootste bedrijf ter wereld in termen van verkoop. Toshiba Corporation staat in Fortune Magazine op de achtste plaats van de meest gewaardeerde elektronicabedrijven ter wereld. Het is een toonaangevende producent van hoogtechnologische producten met meer dan 300 grote dochterbedrijven over de hele wereld. De wereldwijde omzet in 2008 bedroeg ongeveer 67,9 miljard US dollar.

Meer informatie over TOSHIBA TEC POS-systemen, kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen, is te vinden op de TERIS website: www.toshibatec-eu.nl