Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

Winnaar Hester van Eeghen Leather Design Prijs 2009

Floortje van Galen is de winnaar van Hester van Eeghen Leather Design Prijs 2009. Deze prijs is gisteren voor de vierde keer uitgereikt. De winnaar mag het ontwerp in een serie van 30 stuks laten produceren. Het thema was Dine & Date.

Vier deskundigen, uit de leerindustrie en de museumwereld, hebben onder leiding van Hester van Eeghen de 38 inzendingen beoordeeld. Het niveau was dit jaar heel hoog dus de keuze was moeilijk voor de jury.

Het juryrapport luidde: 'De combinatie van originaliteit, kunstzinnigheid, ambacht, maakbaarheid en materiaalgebruik is in de tas van Floortje van Galen het meest perfect uitgewerkt'. Joaney Korevaar won de tweede prijs met een tas in de vorm van een schelp. Ook dit ontwerp gooide hoge ogen.

Alle inzendingen zijn nog tot en met 28 februari 2010 in Tassenmuseum Hendrikje te zien.

Stichting Leather Design
De Stichting Leather Design organiseert elke twee jaar, in samenwerking met Tassenmuseum Hendrikje, een wedstrijd om ontwerpers die met leer werken, te stimuleren. Het thema van de wedstrijd richt zich op de historische collectie van het museum.

De stichting is een initiatief van Hester van Eeghen en heeft als doel de kennis van het leerambacht in Nederland te behouden. Als tassenontwerper wil ze het uitstervende leervak in Nederland stimuleren en jong talent een kans geven.

Fotobijschrift vlnr:

- het winnende ontwerp van Floortje van Galen

- de tweede prijs: de tas van Joaney Korevaar

Adres en openingstijden
Tassenmuseum Hendrikje
Herengracht 573
1017 CD Amsterdam
T: 020-5246452
E: info@tassenmuseum.nl
www.tassenmuseum.nl

Het museum is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur. Het museum is gesloten op 1januari, 30 april en 25 december