Persberichten


Supertrio GEVEL, Licht & Architectuur en Material Xperience

Publicatiedatum: 02-02-2010

Persbericht
Utrecht, 3 februari 2010


Ahoy' Rotterdam was van 27 tot en met 29 januari de 'hot spot' voor architecten en bouwkundigen. Het beurzen-supertrio GEVEL, Licht & Architectuur en Material Xperience 2010 zorgde voor een ongeëvenaard samenspel van activiteiten, productpresentaties en exposities. Project manager Richard Butter van beursorganisator VNU Exhibitions blikt meer dan tevreden terug: "Er is door veel partijen -deelnemers, samenwerkingspartners en organisatie- enorm hard gewerkt om een kwaliteitsproduct neer te zetten. En dat is gelukt!"
Bezoekers kwamen in groten getale af op de 3 vakevenementen. Ondanks de tegenwind die de Nederlandse bouwwereld ondervindt, bleken juist optimisme en hang naar vernieuwing de boventoon te voeren. Butter: "Je proefde dat aan de geanimeerde sfeer op de beurzen bij zowel deelnemers als bezoekers. Echt vakbroeders onder elkaar, met de blik op de toekomst." Er waren vele innovaties op alle beurzen te vinden. Het GEVEL Theater, gelegen in het hart van de beursvloer, was een groot succes. Op alle beursdagen zaten de vele lezingen en workshops vol met belangstellenden. Ook het Licht Theater op de beursvloer van Licht & Architectuur zat barstensvol met o.a. programma's van NLA/NSVV en PLDA. De Materia- expositie, die te zien was op Material Xperience, trok vele kijkers. Bezoekers vonden hier de nieuwste innovatieve materiaaltoepassingen op het gebied van architectuur en interieur. De combinatie met Greenbuild, het eendaagse congres over duurzaam bouwen, zorgde eveneens voor extra toeloop van bezoekers.

Duurzaamheid troef
Op alle drie vakbeurzen was terug te zien dat duurzaamheid de rode draad vormt in de branche. Kingspan Duurzame Bouwsystemen introduceerde Benchmark, een nieuw duurzaam gevelsysteem. Marketing manager Leon van Maurik: "De gouden combinatie ligt hierin dat de architect alle ontwerpvrijheid heeft terwijl hij de voordelen van bouwen met prefab-sandwichpanelen behoudt." Het succes van de introductie overdonderde het hele team van Kingspan. Van Maurik: "We hadden het op woensdag en donderdag zo enorm druk, dat we met spoed een collega hebben laten komen om te helpen." Ook Hunter Douglas had duurzaam nieuws. Area Manager Piet Idema: "Centraal in onze beurspresentatie op GEVEL stonden de keramische gevels van NBK Ceramic. Hunter Douglas heeft dit Duitse bedrijf overgenomen en dat is een geweldige stap voorwaarts als het gaat om uitbreiding van ons aanbod in duurzame producten. Deze gevels zijn er in alle vormen, maten en kleuren. Je kunt er werkelijk alles mee."

50% meer bezoekers van hoge kwaliteit
Bij elkaar verwelkomden de beurzen niet minder dan 12.113 vakbezoekers, een enorme groei van 50% ten opzichte van de 2008-edities. Richard Butter verklaart: "Er is veel aandacht besteed aan de inhoud, opzet van en activiteiten rond de beurzen, samen met betrokkenen 'uit het veld'. Die inhoudelijke kwaliteitsverbetering heeft samen met een intensieve communicatiecampagne duidelijk zijn vruchten afgeworpen." De exposanten kenden GEVEL het uitstekende rapportcijfer van 7,7 toe. Licht & Architectuur volgde op de voet met een 7,6. Uit deze hoge rapportcijfers bleek zeker niet alleen de waardering voor het gegroeide aantal bezoekers. Voor deelnemers was het zonneklaar dat de kwaliteit van de bezoekers hoog was. Bij GEVEL was 54% van de bezoekers eind- of medebeslisser, 28% was adviseur. Jan de Boer van Schüco Nederland: "Ik ben heel erg te spreken over de hoge kwaliteit van het bezoek. We hebben onze klanten uitgenodigd en die zagen we dan ook terug. Daarnaast hebben we veel spontane aanloop gehad, duidelijk van beslisserniveau gezien de gerichte vragen." Licht & Architectuur trok 55% eind- of medebeslissers en 32% adviseurs. Intra Lighting exposeerde voor het eerst op de beurs. Al na de eerste dag klonken enthousiaste geluiden. Marketing & Sales Manager Victor Nicolai: "We hebben op de eerste dag vervolgafspraken met architecten kunnen maken. Dat is echt boven verwachting!" Ook Delta Light's Fokko-Ernst Mourer meldt buitengewoon tevreden te zijn: " Het was doorlopend druk op onze stand en - belangrijker nog -het bezoek bestond uit veel architecten. Dat is voor ons een belangrijke doelgroep." Niet alleen de kwaliteit was hoog, ook het aantal bezoekers

Goed marktbeeld
De drie vakevenementen boden bezoekers een brede blik op de markt. De enthousiaste geluiden op de beursvloer bevestigden dat. Tom Snuverink Ook Lansink werkt voor S.I. Zwartz B.V. en Zwartz Laminating - Converting B.V., een textiel- en kunststofonderneming die uiteenlopende producten voor business to business markten produceert. "Het doel van mijn bezoek is me te oriënteren. Wat speelt er momenteel allemaal in de markt? Ik heb mooie ontwikkelingen gezien. Je hebt alle partijen bij elkaar. Met weinig kosten krijg je in korte tijd een goed beeld van de markt." Snuverink Ook Lansink gaat met een tevreden gevoel naar huis.
De volgende edities van GEVEL, Licht & Architectuur en Material Xperience vinden plaats van 25 t/m 27 januari 2012 in Ahoy' Rotterdam. Voor meer informatie: www.gevel-online.nl www.lichtenarchitectuur.nl en www.materialxperience.nl.


Noot voor de redactie,