Stamicarbon kiest Valid voor ontvlechting en beheer ICT-infrastructuur


Bewezen aanpak en goede match doorslaggevend voor samenwerking

EINDHOVEN, 20100129 -- Stamicarbon B.V. heeft ICT-dienstverlener Valid gevraagd om haar ICT-infrastructuur te beheren, na deze uit de DSM infrastructuur te ontvlechten. Stamicarbon wordt daarmee ook op ICT gebied zelfstandig na de verkoop in het vierde kwartaal van 2009 van Stamicarbon aan Maire Tecnimont.

Stamicarbon heeft de opdracht voor ontvlechting en de bouw van de nieuwe infrastructuur vorige week toevertrouwd aan Valid. Het feit dat Valid eerder onderdelen uit het DSM netwerk heeft ontvlochten was voor Stamicarbon een interessant gegeven, maar omdat de partijen vooral ook qua cultuur en grootte goed bij elkaar aansloten is ook tot verdere samenwerking op het gebied van beheer besloten.

Valid zal voor Stamicarbon een geheel nieuwe infrastructuur opbouwen op basis van Microsoft technologie. Met de inzet van VMware servervirtualisatie voor de belangrijkste applicaties en central storage zal een high availibilty infrastructuur worden gerealiseerd. Valid neemt de infrastructuur in beheer op basis van een Managed Services overeenkomst.

Over Valid

Valid is een onafhankelijke dienstverlener in de Informatie & Communicatie Technologie. De ervaren professionals van Valid adviseren, realiseren en beheren oplossingen op het gebied van Tailor-made Software, Business Intelligence en Infrastructures. Valid telt ruim 250 medewerkers en heeft kantoren in Eindhoven, Maastricht en Utrecht. Meer informatie over Valid vindt u op de website van Valid www.valid.nl

Over Stamicarbon

Stamicarbon is het IP & Licensing Centre voor Maire Tecnimont en de wereld marktleider in Ureumtechnologie. Stamicarbon is werd in 1947 opgericht met het doel licenties op de daar ontwikkelde technologie aan derden te verkopen. In de loop der jaren kwam de nadruk daarbij sterk te liggen op technologie voor de bouw van ureumfabrieken, waarvan er inmiddels zo'n 250 zijn gebouwd. Stamicarbon is actief in een stuk of 80 landen en is dan ook met afstand wereldmarktleider op dit gebied. Meer informatie over Stamicarbon vindt u op de website www.stamicarbon.com





Ingezonden persbericht