Wegener Media kiest Valid voor Virtualisatietraject


Professionaliteit & flexibiliteit vormen de basis voor lange termijn relatie

EINDHOVEN, 20100129 -- Wegener Media heeft ICT-dienstverlener Valid gekozen voor het virtualiseren van haar serverpark. In de loop van 2010 zal een groot gedeelte van het serverpark van Wegener worden gevirtualiseerd: een complex en intensief traject waarbij een beroep wordt gedaan op de professionaliteit en flexibiliteit van de Valid.

Wegener Media was op zoek naar een partner voor de uitvoering van een virtualisatietraject. De uitdaging was om binnen een relatief kort tijdsbestek een 160-tal infrastructurele servers te virtualiseren waarbij de huidige applicaties via Physical to Virtual op een volledige gevirtualiseerde omgeving zouden komen te draaien.

Al in het eerste kennismakingsgesprek werd duidelijk dat Valid Wegener Media kon bieden waar het naar op zoek was: kennis van zaken, ervaring met grote virtualisatie projecten en een partner om een lange termijn relatie mee op te bouwen. De doelstelling van Valid om haar klanten voorop te laten met de inzet van ICT sloot bovendien goed aan bij de wensen van Wegener Media.

Valid zal het server park van Wegener Media dat grotendeels in een extern data center is opgebouwd, gefaseerd virtualiseren. De eerste fase betreft het virtualiseren van 10% van de huidige servers middels een uitgebreide ontwerp en pilot fase. De bevindingen van deze pilot zullen daarna worden meegenomen in de uiteindelijke implementatie fase: de virtualisatie van de overige 90% van de servers.

Over Valid:
Valid is een onafhankelijke dienstverlener in de Informatie & Communicatie Technologie. De ervaren professionals van Valid adviseren, realiseren en beheren oplossingen op het gebied van Tailor-made Software, Business Intelligence en Infrastructures. Valid telt meer dan 250 medewerkers en heeft kantoren in Eindhoven, Maastricht en Utrecht. Meer informatie over Valid vindt u op de website van Valid www.valid.nl

Over Wegener Media In november 1903 begon Johan Frederik Wegener in Apeldoorn met een nieuws- en advertentieblad: de latere Apeldoornse Courant. Koninklijke Wegener NV is ruim honderd jaar later de in Apeldoorn gevestigde, beursgenoteerde (Euronext) onderneming in kranten en multimedia.
Wegener is de grootste uitgever van regionale dagbladen en huis-aan-huiskranten in Nederland. Dagelijks bezorgt Wegener 7 regionale dagbladen met een oplage van circa 800.000 exemplaren in een groot deel van Nederland, die iedere dag door gemiddeld 2,6 miljoen personen worden gelezen. Wekelijks produceert Wegener ruim 225 nieuwsbladen en huis-aan-huiskranten met een gezamenlijke oplage van circa 8,6 miljoen exemplaren per week. Daarnaast ontwikkelt en exploiteert Wegener internetproducten met een miljoenenbezoek en levert Wegener grafische producten en diensten.
Mecom Group plc te Londen is sinds eind oktober 2007 in meerderheid (87%) eigenaar van de aandelen Wegener. Meer informatie over Wegener vindt u op de website van Wegener www.wegener.nl





Ingezonden persbericht