Ingezonden persbericht


Violins of Hope - filmvertoning & muzikaal optreden

Vrijdag 29 januari 2010
Aanvang: 14.15 uur
Toegang: gratis
Reserveren (noodzakelijk voor 29 januari a.s.)

Ter gelegenheid van International Holocaust Memorial Day wordt de film Amnon's Journey (regie Jean-Marie Hosatte, Israël 2009) vertoond en vindt een speciaal muzikaal optreden plaats in Felix Meritis.

De vioolbouwer Amnon Weinstein heeft tien jaar lang gezocht naar violen die tijdens de Holocaust zijn bespeeld door Joodse muzikanten in getto's, concentratiekampen en bossen. In zijn werkplaats in Tel Aviv heeft Weinstein met veel liefde deze instrumenten weer tot leven gebracht. De documentaire Amnon's Journey geeft een ontroerend beeld van de complexe relatie tussen muzikanten en hun instrumenten en probeert een stem te geven aan de 'lost generation'. In de documentaire zijn virtuozen te zien als Shlomo Mintz, Yair Dalal en Cihat Askin.

Naast de filmvertoning vindt een bijzonder optreden plaats van Ani Schnarch en haar dochter Shiry Rashkovsky; twee Israëlische violisten die zullen spelen op Amnon's geredde violen.

Dit programma wordt georganiseerd door Felix Meritis in samenwerking met onder andere Stichting Joods Film Festival Amsterdam.

Verwacht...

28e Globaliseringslezing - Loya Jirga: Exit Afghanistan? vrijdag 5 februari 2010, 14.00 uur

Obama stuurt nog eens 30.000 militairen naar Afghanistan. Wat doet Nederland? Gaan we de Taliban verdrijven of gaan we door met opbouwwerk? Op 5 februari nemen we ter gelegenheid van de 28e Globaliseringslezing in een driedubbel programma onze militaire en civiele relatie met Afghanistan onder de loep. Met o.a. Linda Polman, Mohammad Tariq Asmati en Dick Berlijn.

Online partner Felix Meritis:
Reserveren:
+31 (0)20 62 31 311
receptie@felix.meritis.nl