Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

IJmuiden, 17 december 2010

Frommermann brengt 'Betoverende Jaren 30' naar het theater

Vanmiddag ging de voorstelling 'Betoverende Jaren 30' door de zingende herenformatie Frommermann in première in het Thalia Theater te IJmuiden. In deze voorstelling vol vocaal-variété wordt de crisis van de jaren '30 van de vorige eeuw bezongen met een gevoel van optimisme. De regie is in handen van Peter Blok.

Na twee succesvolle theatertournees door Nederland staat Frommermann opnieuw in het theater met de voorstelling 'Betoverende Jaren 30'. In deze nieuwe voorstelling herleeft de zindering van het donkere decennium: romantiek en melancholie, kolder en vertier als antwoord op de verlammende werkelijkheid van de economische depressie en politieke waanzin.

Een groot aantal nummers kent zijn oorsprong in de Verenigde Staten, waar de crisis het hardst toesloeg. Daarnaast worden verschillende uithoeken van de wereld muzikaal geëerd met liedjes uit onder meer Brazilië, Frankrijk, Spanje en natuurlijk Nederland.

De voorstelling is tot en met mei 2010 te zien in verschillende theaters in Nederland.

Speellijst 2010

29 januari - Stadhuis, Naarden
7 februari - Culturele Zondagen Utrecht
27 februari - Philharmonie Haarlem
7 maart - Congrescentrum De Tamboer Hoogeveen 13 maart - De Speeldoos Baarn
14 maart - Nieuwe Kerk Den Haag
28 maart - Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven 7 mei - De Lawei Drachten
8 mei - Dorpskerk, Grootschermer

www.frommermann.nl

Frommermann
De Nederlandse zingende herenformatie Frommermann is vernoemd naar Harry Frommermann, in 1927 oprichter van het befaamde Duitse ensemble Comedian Harmonists. De Frommermannen worden ook wel eens omschreven als 'Meesters van de Oude Lichte Muziek'. Ze zijn uniek in hun soort met een elegante mix van humor en melancholie, charmante klasse en ontwapenende eenvoud op vocaal en muzikaal topniveau.

De eenmalig bedoelde hommage aan de Comedian Harmonists tijdens het Grachtenfestival 2005 werd door pers en publiek enthousiast ontvangen. Al snel volgden meerdere concerten, waaronder het Koninginnedagconcert, het Prinsengrachtconcert en het Dodenherdenkingsconcert in het Concertgebouw.

Inmiddels heeft de groep twee CD's opgenomen: 'Music of the Comedian Harmonists' en 'Holland-America Line'. 'Betoverende Jaren 30' is het derde programma van Frommermann.

Noot voor de redactie,