Provincie Friesland

sbericht

IJlst, 19januari 2010

Vaste Kamercommissie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bezoekt Súdwest Fryslân.

Een delegatie van de vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties brengt vrijdag 29 januari 2010 een bezoek aan de fusiegemeente Súdwest Fryslân. Dit werkbezoek is ter voorbereiding van de parlementaire behandeling van het wetsvoorstel voor de gemeentelijke herindeling van de gemeenten Bolsward, Nijefurd, Sneek, Wûnseradiel en Wymbritseradiel in de Tweede Kamer.

Het werkbezoek bestaat uit een rondrit door de vijf fusiegemeenten en een openbare hoorzitting. Tijdens de rondrit ontvangt de delegatie van de vaste kamercommissie algemene informatie over het gebied, met aandacht voor vraagstukken rond thema's als het waarom van de herindeling, duurzame ontwikkelingen, economische ontwikkeling en de plaats van de 69 kernen in het beleid van de nieuw te vormen gemeente.

De hoorzitting vindt plaats in 'De Walrus', Grote Kerkstraat 10, te Sneek. De hoorzitting, die openbaar is, start om 14.00 en heeft een voorziene eindtijd van 18.00 uur. De zaal gaat open vanaf 13.00 uur voor een ontvangst met koffie en thee.

Organisaties die zich schriftelijk hebben aangemeld bij de griffie van de vaste Kamercommissie zullen spreektijd toegewezen krijgen. De hoorzitting verloopt volgens een door de Kamercommissie vastgesteld programma. Voor meer informatie over dit onderdeel van het werkbezoek kunt u terecht bij de heer F. Hendrikx, adjunct-griffier van de Kamercommissie BZK: ir. G.F.C. van Leiden, Postbus 20018, 2500 EA Den Haag of via email: cie.bzk@tweedekamer.nl.