Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl

Vr. 29 januari
3voor12 Friesland Festival met:
NOBODY BEATS THE DRUM, Mr. Love and The Stallions, De Basis, The Heatmachine, Gumnaam, So What!. Zaal open: 20.00 uur / Entree: ¤ 7,- / CJP en Studenten ¤ 5,-

Zat. 30 januari
FAKKELBRIGADE
Support: LMN3
Zaal open: 21.00 uur / Entree: ¤ 12,50


---

3voor12 FRIESLAND FESTIVAL & FAKKELBRIGADE in HET BOLWERK, SNEEK

Wederom een weekend lekkere muziek in Poppodium Het Bolwerk te Sneek! Op vrijdag 29 januari het 3voor12 Friesland Festival met o.a. internationaal bekende dance act Nobody Beats The Drum, het hard rockende So What!, live hiphopband De Basis en de Friese live sensatie The Heatmachine! De zaal gaat om 20.00 uur open en de entree is ¤7,-, als je CJP hebt of OV, neem hem mee! Dan betaal je maar ¤ 5,- entree! Op zaterdag 30 januari Neerlands hiphop-trots Fakkelbrigade! Met Sticks en Rico van Opgezwolle en Typhoon in de gelederen kan dit niet anders dan een geweldig feest worden! De zaal gaat om 21.00 uur open.

Goede muziek, daar houden ze bij Het Bolwerk, op Academie voor Popcultuur en bij 3voor12 Friesland wel van. Daarom het wordt het festival georganiseerd i.s.m. deze partijen. Er zal worden opgetreden op twee podia waar in totaal zo'n 6 bands zullen staan, waaronder drie talentvolle popacademie-bands. Daarnaast is er ruimte voor aanstormend talent uit binnen- en buitenland. De namen zijn al bekend: uit het uitwisselingsproject met 3VOOR12 Den Haag komt So What. Een rockband die op het punt staat door te breken. Ook te zien, de meeste Hyvende band van Nederland: Mr Love & The Stallions. Daarnaast dubstepper Gumnaam, live hiphopband De Basis, winnaars Kleine Prijs van Friesland en The Heatmachine!

Hoofdact is Noboy Beats The Drum! In 2003 won Nobody Beats The Drum de Grote Prijs van Nederland in de categorie 'dance' wat insloeg als een meteoriet in onze aardkloot. Sindsdien is menig muziekliefhebber fan! Deze Utrechtse formatie knalt op boxen en beeldbuizen met hun energierijke muziek, beukende beats en eigenwijze beelden in binnen- en buitenland. Nobody Beats The Drum bestaat uit DJ Sjam, VJ Rogier van der Zwaag en toetsenist - keyjay - Jori Collignon. Geen onbekende creatievelingen want DJ Sjam is ook wel bekend als DJ bij Zuco103 en Jori Collingnon trad op als toetsenist bij C'mon & Kypski. Bij laatstgenoemde act heeft NBTD regelmatig het voorprogramma verzorgd. Inmiddels beschikt Nobody Beats The Drum over een zeer kenmerkend, eigen geluid en dito uitstraling.

Het debuutalbum 'Beats Work' van Nobody Beats The Drum is uitgebracht op het label van 100% Halal en rockt als een gek. Er zijn invloeden te horen van dancestijlen als electro, maar ook rock en hiphop. Denk aan een briljante kruising van de Beastie Boys, Alter Ego, Daft Punk, Boys Noize, LCD Soundsystem en het Franse Ed Banger label. Dat de beats van Nobody Beats The Drum 'werken' bewijst het nummer 'Quit your job', voorzien van net zo'n vette videoclip. Trek de conclusie: Nobody, maar dan ook Nobody.Beats.The. Drum.

Op zaterdag 30 januari komt Fakkelbrigade de zaal op zijn kop zetten! Oplettende Opgezwolle-luisteraars kennen de naam Fakkelbrigade al langer dan vandaag. De geuzennaam, oorspronkelijk bedoeld voor de jointjes rokende vriendengroep van rapper Sticks, komt meer dan eens voorbij in de songteksten van het Zwolse trio. Het was niet altijd even duidelijk wie zich nou precies fakkelbrigadier mochten noemen, maar inmiddels is de samenstelling van de groep uitgekristalliseerd in een vijftal dat samen muziek maakt. Naast rappers Rico en Sticks, ex-Opgezwolle, nemen ook Typhoon en James de microfoon ter hand. Het collectief wordt gecomplementeerd door producer A.R.T., die alle beats voor zijn rekening neemt. Intussen is de oorspronkelijke betekenis van de groepsnaam naar de achtergrond verschoven, om plaats te maken voor een meer letterlijke interpretatie. Deze brigade draagt de hiphop-fakkel van Zwolle en doet dat met volle overtuiging.

De muziek van het vijftal komt op organische wijze tot stand. Terwijl A.R.T. aan het geraamte van zijn beats sleutelt, leggen de rappers ongedwongen hun schriftjes naast elkaar om te zien wie van de vier de beste rhyme op papier heeft gezet. Net zoals ze tien jaar geleden deden, voordat landelijke bekendheid een ongewenste druk op hun schouders legde. Hoewel de afzonderlijke groepsleden ook solo actief blijven, moet de Fakkelbrigade zeker niet gezien worden als eenmalig gelegenheidsproject. Het is een volwaardige groep, een vijftal brigadiers dat de Zwolse fakkel de komende jaren brandend wil houden. Support is van LMN3 uit Bolsward. De zaal gaat om 20.00 uur open.