Gemeente Utrecht

Op dit persbericht rust een embargo tot vrijdag 29 januari 2010 om 16.30 uur. In verband met het verrassingselement van deze gebeurtenis gelieve het embargo te respecteren.

Stedelijke onderscheiding voor mevrouw Ank Jeurissen

Mevrouw Ank Jeurissen, (bovenschools) directeur Globe College en Liefland College, ontvangt tijdens de opening van het multifunctionele complex Nieuw Welgelegen een stedelijke onderscheiding uit handen van wethouder Rinda den Besten (Onderwijs). Dit gebeurt op vrijdag 29 januari 2010 om 16.30 uur. Mevrouw Jeurissen ontvangt voor haar bijzondere verdiensten op het gebied van onderwijs de Speld van de stad Utrecht.

Mevrouw Jeurissen (51) werkte in de periode van 1994 tot begin 2008 bij de afdeling Onderwijs van de gemeente Utrecht, laatstelijk als hoofd Leerlingzaken. In die jaren heeft zij zich in het bijzonder gericht op kwaliteitsverbetering. Zij stuurde hierop niet alleen haar medewerkers aan, maar sprak ook scholen en besturen aan op hun verantwoordelijkheden waar het de kwaliteit betrof. Mevrouw Jeurissen had tevens een grote bijdrage in de verbetering van de samenwerking tussen de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg, Bureau Halt, het Openbaar Ministerie en Leerlingzaken. Haar aanpak diende ook landelijk als voorbeeld en tegenwoordig wordt in het hele land samengewerkt in de zogenaamde Veiligheidshuizen. Sinds ruim anderhalf jaar is mevrouw Jeurissen in dienst van de Willibrord Stichting als bovenschools directeur van het Globe College en Liefland College, waar zij zich opnieuw op bijzondere wijze inzet om deze scholen nieuw perspectief te bieden. Naast deze werkzaamheden bekleedt zij verschillende nevenfuncties. Zo is zij docent, trainer en commissielid aan de Bestuursacademie Nederland en begeleider van Intervisiegroepen aan de Utrechtse Management School.

Speld van de stad Utrecht
Voor haar betekenisvolle inzet op het gebied van onderwijs in Utrecht, ontvangt mevrouw Jeurissen de Speld van de stad Utrecht. Deze onderscheiding kan door burgemeester en wethouders worden toegekend aan diegene die zich op buitengewone wijze voor Utrecht heeft ingezet op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied.