Partij van de Arbeid
PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Tel 070 - 318 2694

Den Haag, 28 januari 2010


vrijdag 29 januari werkbezoek brandweerkazerne en Kanaleneiland Werkbezoek Mariëtte Hamer aan Utrecht

Vrijdag 29 januari brengt PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer samen met een aantal PvdA Tweede Kamerleden een werkbezoek aan de Brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht. Aansluitend hieraan brengen zij een bezoek aan de wijk Kanaleneiland.

In de gesprekken tijdens het werkbezoek aan de brandweer staan de duurzame inzetbaarheid van personeel, leeftijdsbewust personeelsbeleid, de veiligheid in het werk en de nieuwe CAO voor Brandweerpersoneel centraal. De PvdA Tweede Kamerleden Attje Kuiken, Hans Spekman, Anja Timmer en Saskia Laaper zullen aanwezig zijn bij het werkbezoek.

Het Brandweerpersoneel heeft een nieuwe CAO. Op grond van deze nieuwe CAO is de werkgever verplicht om iedere brandwacht binnen 20 jaar na indiensttreding faciliteiten te bieden voor een zogenaamde tweede loopbaan. Het werk van brandwacht/hulpverlener vergt veel van mensen en mag in principe maximaal 20 jaar worden uitgevoerd. Ter voorbereiding op de tweede loopbaan krijgt een werknemer van de brandweer (op termijn) de mogelijkheid een opleiding op MBO-niveau te volgen. Vervolgens wordt binnen of buiten de brandweer gezocht naar een nieuwe functie.

Tijdens het bezoek aan Kanaleneiland zal de delegatie van PvdA Tweede Kamerleden met politie, gebiedsmanagers en straatcoaches gesprekken voeren over de veiligheid in de wijk. De delegatie bestaat uit Mariëtte Hamer, Staf Depla, Hans Spekman, Roos Vermeij, Jeroen Dijsselbloem, Eelke van der Veen, Lea Bouwmeester, Saskia Laaper en Rinda den Besten, wethouder van onderwijs.

Voor nadere informatie: Paul Andriessen, 06-52 32 87 72

Noot voor de redactie,

Partij van de Arbeid