Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

Amsterdam, 28 januari 2010

KUNSTBENDE PLAATST OPEN-AIR CATWALK OP DE FASHION WEEK!

Kunstbende nam vandaag het heft in eigen handen op de Fashion Week. De collecties van Veerle Luiting, Malu Versteeg en Emma Walch werden vanmiddag in de buitenlucht vertoond na de show van AMFI. Kunstbende heeft de Fashion Week gekraakt!

Iedereen die ertoe doet in de fashionscene is op de Fashion Week. Daarom greep het jong talent van Kunstbende vandaag gretig haar kans. Uit het kantoor van Kunstbende (dat heel toevallig naast de ingang van de Fashionweek staat!) werd de rode loper gerold, die fungeerde als 'Open Air Catwalk'.

De winnaar DJ, Miss Capital-D draaide een pittige set om iedereen warm te krijgen en de winnaars Dans gaven de toeschouwers bloemen waarop de volgende boodschap werd verkondigd: Kunstbende geeft jong talent een kans!

Kunstbende is dé jongerenorganisatie voor talentontwikkeling. De wedstrijd is één van de pijlers waarbij jongeren van 13 tot 19 kunnen meedoen aan acht kunstdisciplines, waaronder de categorie Fashion. Kunstbende bestaat in 2010 twintig jaar! In al die jaren hebben 75.0000 meegedaan waaronder Claudia de Breij, Trijntje Oosterhuis, Abdelkader Benhali en Krezip.

ArtEZ hogeschool voor de kunsten is hoofdsponsor van Kunstbende. De samenwerking staat centraal voor bevordering van jong talent. Vrijdag 29 januari vi ndt om 15.00 uur de presentatie van Collectie Arnhem plaats, een collectie die jaarlijks door de derdejaarsstudenten Fashion Design van ArtEZ wordt gemaakt



Ingezonden persbericht