Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 32 MJ
Datum: 29-1-2010

CdK-penning voor burgemeester Brok

Burgemeester drs. A.A.M. (Arno) Brok van Sneek heeft vandaag bij zijn afscheid in Sneek de CdK-penning gekregen van Commissaris van de Koningin J.A. (John) Jorritsma. De onderscheiding is toegekend vanwege de grote maatschappelijke inzet in de provincie Fryslân van de heer Brok.

De heer Brok was niet alleen gemeenteraadslid en wethouder van Leeuwarden en burgemeester van Sneek, maar maakte zich in diverse bestuursfuncties onder meer ook sterk voor de Friese taal. Hij was voorzitter van de Afûk en vice-voorzitter van het Konsultatyf Orgaan foar it Frysk Taalbelied. Ook pleitte hij voor een Friese inzending voor het Eurovisie Songfestival.

Volgens de heer Jorritsma heeft de heer Brok als geboren Leerdammer daarmee laten zien dat de liefde voor de Friese taal en cultuur niet iets is dat aangeboren hoeft te zijn. De penning is eveneens toegekend vanwege de goede persoonlijke band die de heer Brok en de commissaris onderhielden.

De heer Brok (41) treedt volgende maand aan als burgemeester van Dordrecht. Drs. H.H. (Hayo) Apotheker (59) volgt hem op 15 februari in Sneek op als waarnemend burgemeester.




Provincie Friesland