Gemeente Winterswijk


Bestemmingsplan buitengebied

In 2007 heeft in Winterswijk een voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan buitengebied ter inzage gelegen. Op het plan zijn 444 inspraakreacties ingediend. Daarnaast zijn er reacties binnengekomen van diverse instanties zoals de provincie Gelderland. Vanwege de aanwezigheid van Natura 2000-gebieden in en in de omgeving van Winterswijk is er een milieueffectrapport gemaakt inclusief een zogenaamde passende beoordeling. In dit onderzoek zijn de effecten van het bestemmingsplan op het milieu in beeld gebracht.

Nu alle onderzoeken gereed zijn, heeft het college van burgemeester en wethouders een besluit genomen over de inspraak- en vooroverlegreacties. Het college heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan en zal dit 10 maart aanstaande ter inzage leggen. Iedereen heeft dan opnieuw de mogelijkheid om op het plan te reageren. In de vergadering van de raadscommissie Burger & Ruimte van 10 februari 2010 wordt het plan aan de commissie gepresenteerd. Alle indieners van inspraakreacties krijgen vervolgens persoonlijk bericht wat er met hun reactie gedaan is.

Vervolg procedure
De komende weken zal er via diverse kanalen gepubliceerd worden over het vervolg van de procedure. De verwachting is dat de gemeenteraad het plan in het najaar kan vaststellen.