"Hoe haal ik financieel het eind van de maand?"


Eén miljoen Nederlanders vragen zich dit af

SOEST, 20091217 -- Hoe haal ik financieel het eind van de maand? Eén miljoen Nederlanders vragen zich dit af. Hoe reageer ik op deze vraag als werkgever, kerk of overheid? Kom voor antwoorden vrijdagmiddag 29 januari 2010 naar de GIDSnetwerkmiddag in Soest: "Crisis NEE: financieel vrij zijn!" Tweede Kamerleden mevrouw Elly Blanksma en mevrouw Cynthia Ortega zullen ingaan op de vraag wat de overheid MERKBAAR kan doen voor burgers in de financiële crisis. Vanuit de gemeente Soest is de heer Paul Lemmen, PVDA Wethouder Soest aanwezig. De heer Ger Jaarsma, voorzitter NVVK zal een korte toespraak houden. Naast deze prominente sprekers zijn er ook workshops.

Mevrouw Elly Blanksma van den Heuvel, Tweede Kamerlid CDA en mevrouw Cynthia Ortega-Martijn, Tweede Kamerlid ChristenUnie verzorgen de opening en de inleiding. Tevens zal de heer Ger Jaarsma, voorzitter NVVK en directeur-bestuurder van de GKB Friesland en Stichting Schuldhulpverlening voor Ondernemers, een korte toespraak houden. Aansluitend volgen meerdere workshoprondes met tips en mogelijkheden tot relatienetwerken voor werkgevers, kerkleiders en diakenen, burgerlijke gemeenten, hulpverleners en een informatiemarkt:
- Het managen van je eigen geld en bezit, door de heer Peter Rijsdijk, manager Crown Nederland.
- EHBS, Eerste hulp bij schulden, door de heer Peter Kuijpers, directeur van de landelijke schuldhulpverleningsorganisatie "De Budgetteer". Dit thema is actueel, wanneer men aan de cijfers ziet, dat 4 op de 10 Nederlandse gezinnen momenteel niet met het budget rond blijkt te komen.
- Tips voor werkgevers met praktijkvoorbeelden: hoe kun je financieel betrokken zijn bij je medewerkers?
- Bruggen bouwen en samenwerken in financiële crisis tussen overheden, kerken, bedrijven en opleidingen, door de heer Joop van Delden van Stichting SCS.

Het doel van deze middag is: Samen de crisis te lijf! Voor maatschappelijk verantwoord ondernemen worden op deze middag praktische hulpmiddelen en relaties aangereikt.

De GIDSnetwerkmiddag begint om 13:00 uur in de Rank te Soest. Kosten van deze middag zijn 30 euro. Aansluitend is een facultatief diner, de kosten hiervoor zijn 35 euro. Eventuele sponsoring is ook bespreekbaar. Meer informatie en opgeven voor deze middag kan via de website: www.gidsnetwerk.nl

Initiatiefnemers van de middag zijn: Stichting GIDSnetwerk in samenwerking met Crown College. Crown College reikt wereldwijd al 30 jaar hulpmiddelen en lesmateriaal aan vanuit Bijbelse principes om financieel vrij te kunnen zijn.

GIDSnetwerk heeft als doel "maatschappelijke kansen benutten en maatschappelijke problemen oplossen in de lokale samenleving door het verenigen van leidinggevenden"