Evangelische Omroep
VERMEENDE SCHEIDING CAROLINE EN ERNST AUGUST IN BLAUW BLOED
Blauw Bloed, zaterdag 30 januari om 19.35 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed uitgebreid aandacht voor het koningshuis van Monaco. Het vorstendom staat de laatste weken weer volop in de belangstelling door de vermeende echtscheiding tussen prinses Caroline en haar man prins Ernst August van Hannover. In de studio is schrijven Jurriaan van Wessem te gast die zelf in Monaco woont. Hij bespreekt met presentator Jeroen Snel de recente affaires rond prinses Caroline. Daarnaast geeft hij zijn visie op Charlene Wittstock, de onofficiële first lady van Monaco. Wat is de rol van de vriendin van prins Albert, die deze week 32 jaar is geworden? Kijk voor meer info op www.blauwbloed.tv

Royals in eigen land
Koningin Beatrix woont in Utrecht de bijeenkomst 'In vrijheid verbonden' bij. Vertegenwoordigers van boeddhisme, christendom, hindoeïsme, humanisme, islam en jodendom presenteerden zich daar met teksten en muziek. Prinses Máxima houdt bij de Wereldomroep een toespraak over microkrediet. De prinses heeft een bijzondere ontmoeting met Linda Flores, een tortillabakster uit Nicaragua die dankzij microfinanciering een eigen zaak kon beginnen. In Blauw Bloed een verslag van de activiteiten van koningin Beatrx en prinses Máxima.

Koningin Beatrix 72 jaar
Zondag hoopt koningin Beatrix haar 72ste verjaardag te vieren. 2010 is een bijzonder jaar voor onze vorstin, aangezien zij haar 30-jarig jubileum op de troon viert. Hoewel de speculaties over een mogelijke abdicatie al jaren de ronde doen, lijkt koningin Beatrix voorlopig nog niet van plan om troonsafstand te doen. In Blauw Bloed een overzicht van de abdicaties in Nederland tot nu toe.

Koninklijke broches
Tenslotte in Blauw Bloed opnieuw een inkijkje in de collectie broches van de Oranjes. Broche-expert Klaas Martijn Akkerman legt uit welke sieraden soms al decennialang favoriet zijn bij de koninklijke familie. Vooral prinses Máxima is een groot liefhebber van de broche, die vaak al gedragen zijn door koningin Juliana en koningin Beatrix.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed, vanaf 19.35 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep