TROS
Afdeling Communicatie
Hilversum, 27-01-2009

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 30 januari
Radio 2 - 16.00 uur

GASTEN TROS MUZIEKCAFÉ ZATERDAG 30 JANUARI

In de uitzending van TROS MUZIEKCAFÉ op zaterdag 30 januari ontvangt Daniël Dekker de volgende gasten:

HERBERG DE TROOST

In de lente van 2009 schreef Jack Poels zijn eerste gedicht in Dagblad de Limburger. Al snel bestond het idee om deze als songteksten geschreven gedichten op muziek te zetten. Hiervoor werden twee Limburgse muzikanten gevraagd. Aangevuld met nieuwe melodieën van Poels levert dit nu een zeer sfeervolle eerste cd 'Langs de weg' op. De pennenvruchten verschenen onder de naam Herberg de Troost. Onder dezelfde naam opereert het collectief, onder muzikale leiding van Rowwen Hèze compaan Tren van Enckevort. Hij bespeelt tevens de toetsen.

HIND & ORKEST KONINKLIJKE LUCHTMACHT

Zangeres Hind Laroussi is special guest bij 'Concert for Freedom'. Concert for Freedom is een theaterprogramma van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht waarin het thema vrijheid is uitgewerkt tot een avondvullend theaterprogramma. Dit vanwege 65 jaar bevrijding van Nederland.

DO

Do brak in 2003 pas echt door met de 'unplugged' versie van de hit 'Heaven'. In de jaren daarna had ze samen met Marco Borsato de nummer 1 hit 'Voorbij', danste zich naar de eerste plaats in het programma 'Dancing With The Stars' en speelde in de musical Assepoester. Nu is er een mini album 'Zingen in het donker' met zeven Nederlandstalige nummers. In april verwacht zij een nieuwe Engelstalige plaat uit te brengen.

NUFF SAID

Nuff Said is opgericht door de broers Marijn en Michiel Slager en Willy Berrevoets in 1996. Ze wonnen dat jaar 'AMP's Battle Of The Bands '96' en het Rotterdamse 'Vers Uit De Maas'. Red, het eerste album, werd lovend door de pers ontvangen en bezorgde Nuff Said een optreden op Lowlands. In 2006 won de band de KinkFM LiveXS-Award voor beste live-act van Nederland en eindigde op de tweede plaats voor beste album met het in 2005 uitgebrachte titelloze album. In december 2006 brachten ze een nieuw dubbelalbum uit: 'Ebony & Ivory' met zowel stevige als fijne poppy liedjes. In november 2009 is het nieuwe album 'Supernatural' uitgekomen.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl.