Drie Nederlandse musicalsterren in Duits musical gala

12/01/2010 15:37

Stage Entertainment

DRIE NEDERLANDSE MUSICALSTERREN IN DUITS MUSICAL GALA

Amsterdam, 12 januari 2010

Geïnspireerd door het succes van Musicals in Ahoy 2002, 2004 en 2006 in Rotterdam heeft Stage Entertainment besloten het in Nederland ontwikkelde concept ook in Duitsland in het theater te brengen. Best of Musicals 2010 gaat op 30 januari aanstaande in première in de Color Line Arena in Hamburg met drie Nederlandse musicalsterren onder de acht topsolisten.

Naast de internationale musicalster Pia Douwes (Chicago, Elisabeth, Passion, Sunset Boulevard, coach en panellid van de AVRO TV casting shows 'Op Zoek Naar Evita', 'Op Zoek Naar Joseph' en 'Op Zoek Naar Mary Poppins'), zullen ook te zien zijn Willemijn Verkaik (op dit moment Elphaba in Wicked Stuttgart) en Ana Milva Gomes (Kala in Tarzan Hamburg ). Maar ook het ensemble van Best of Musicals 2010 maakt gebruik van Nederlands musicaltalent: Anique Bosch (Cats), Jeffrey Stuut (Tarzan) en Jenily Wagenmakers (Tarzan).

Het programma bevat geliefde klassiekers uit internationale musicals als West Side Story, Chicago, The Lion King en Sunset Boulevard. Ook recente producties komen aan bod zoals Wicked, Tarzan en We Will Rock You. Bovendien krijgt het publiek een 'preview' te zien van de door Joop van den Ende met Whoopi Goldberg ontwikkelde musical Sister Act, die in de herfst van 2010 in het Operettenhaus in Hamburg in première gaat.

Best of Musicals 2010 is vanaf 30 januari tot en met 3 maart 2010 in twaalf steden te zien, waaronder Keulen, Dortmund en Düsseldorf.

Uitgebreide informatie is te vinden op www.bestofmusicals.de

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.stage-entertainment.com