Stadsdeel Amsterdam-Noord

Voorjaarsschoonmaak in het H.W. Vliegenbos

Kom helpen met de voorjaarsschoonmaak!

Vroege voorjaarsschoonmaak

Op zaterdagmiddag 30 januari organiseert de Stichting W.H.Vliegenbos van 14 - 16 uur een schoonmaakmiddag in het bos. Een ploeg vrijwilligers ontdoet het bos dan van zwerfvuil, want veel mensen storen zich daar aan. Uw hulp is zeer welkom! Traditioneel wordt gekozen voor de laatste zaterdag in januari, omdat in deze rustperiode plantengroei en nestelende vogels nog niet zo'n last hebben van alle drukte.

De afgelopen jaren werden enorme bergen vuilnis opgehaald. Iedere keer blijkt weer hoe geweldig het bos opknapt door al die grote en kleine helpende handen! Enkele weken volgt bij het eerste lentezonnetje de beloning: de natuur blijkt een schitterende tapijt van geelbloeiend speenkruid tevoorschijn te hebben getoverd. Door alle inspanningen kunnen we daar dan ongestoord van genieten.

Tijdens en na het werk kunnen bestuursleden van de stichting vragen beantwoorden over de natuur, het werk van de stichting en de plannen voor de komende jaren. Albemarle sponsort koffie en een drankje achteraf voor de vrijwilligers. Het stadsdeel zorgt voor schoonmaakmateriaal en regelt dat al het verzamelde vuilnis wordt afgevoerd.

Aanmelden vooraf is handig, het liefste per mail. Dan krijgt u bericht als de datum door plotselinge sneeuw of ijzel verschoven zou moeten worden. Stuur een berichtje aan vliegenbos@gmail.com

Verzamelen tussen 13.30 uur en 14 uur bij de koffie met iets lekkers in het gebouw van Scouting Wartburg, ingang links naast de camping. (Achter de viskraam naast Meeuwenlaan 136 het paadje in. Aan het einde van het pad door de poort naar het linkergebouw.)

Vragen? Mail de stichting op vliegenbos@gmail.com of bel 020 - 4941342, dan wordt u teruggebeld.