Gemeente Hilversum

Dag van de Democratie

publicatiedatum: woensdag 23 december 2009

Dit jaar organiseert de gemeente, net zoals vorig jaar, de Dag van de Democratie.
De Dag van de Democratie staat dit jaar in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart en heeft daarom als ondertitel Elke stem telt. Het evenement vindt plaats op zaterdag 30 januari van 12.00 tot 16.00 uur op de Kerkbrink in Hilversum. De Kerkbrink wordt aangekleed met een politieke markt, partytenten, er is cabaret met Robbert Jan Proos, muziek door Duo Stiks en u kunt de kieskompas invullen. Voor kinderen wordt een workshop politiek georganiseerd onder leiding van burgemeester Ernst Bakker en/of een van de wethouders. Voor de allerkleinsten zijn er kleurplaten.

Programma
Dagvoorzitter: Robbert Jan Proos

o Doorlopend van 12.00 - 15.00 uur: Politieke markt, hartenkreten, burgerpanel, invullen kieskompas
o 12.05 uur Officiële opening Burgemeester Ernst Bakker o 12.10 uur Burgemeester lanceert kieskompas
o 12.15-12.30 uur Cabaret door Robbert Jan Proos o 12.30 uur Eet een soepje met....
o 13.00-13.30 uur Workshop politiek voor kinderen o 13.30-13.35 uur Uitslag meest kindvriendelijke politieke partij o 13.40-16.00 uur Muziek met Duo Stiks
o 15.00-16.00 uur Drankje

Programma nader toegelicht

`Eet een soepje met'
Heeft u een leuke, interessante of belangrijke vraag over `iets' in Hilversum? Zou u die wel eens persoonlijk willen voorleggen aan een van de college- of raadsleden van Hilversum? Geef u dan op voor `Eet een soepje met', één van de onderdelen op het programma van de Dag van de Democratie. Uit de origineelste inzendingen worden drie kandidaten gekozen. Onder het genot van het eten van een soepje kunnen zij hun vraag aan het betreffende college- raadslid stellen. De winnaars worden tijdens de Dag van de Democratie bekend gemaakt.

Mail uw vraag of onderwerp en contactgegevens aan communicatie@hilversum.nl Wij nemen van te voren contact op met de winnaars.

Politieke markt
Op de politieke markt presenteren de verschillende Hilversumse politieke partijen hun verkiezingsprogramma en partijlijsten aan de inwoners van Hilversum. Inwoners kunnen zo `shoppen' bij verschillende politieke partijen en op deze manier op 3 maart een weloverwogen stem uitbrengen (een fysieke stemwijzer).

Invullen kieskompas
Het kieskompas is een computerprogramma dat kiezers helpt om uit te vinden welk partijprogramma het beste aansluit bij de eigen politieke wensen. Tijdens de Dag van de Democratie kunt u het kieskompas invullen.

Workshop politiek voor kinderen
Wat betekent het moeilijke woord politiek? Vind jij dat Hilversum genoeg doet voor kinderen? Wat zou jij doen als jij de burgemeester van Hilversum bent? Tijdens de workshop politiek voor kinderen legt de burgemeester en/of een wethouder uit wat politiek precies is. Ook word je meegenomen langs de kraampjes van de verschillende politieke partijen. Aan hen kan je vragen wat ze zoal voor kinderen in Hilversum doen. En als afsluiting mag je voor het `echie' stemmen op de partij die volgens jou het meest kindvriendelijk is.

Wil je meedoen aan de workshop? Geef je van tevoren even op door een mail te sturen aan communicatie@hilversum.nl.
Tot 30 januari!

Cabaret
Robbert Jan Proos is een cabaretier die al enkele jaren met veel plezier in Hilversum woont. In luttele minuten weet hij een grote zaal om te toveren in een vrolijke huiskamer. Dat belooft dus wat voor de Dag van de Democratie....Met zijn grappen en grollen zal hij het thema van dit jaar, elke stem telt op humoristische wijze verwoorden. Tevens zal hij als dagvoorzitter optreden.

Over de verdere invulling van de dag wordt u de komende weken nader geïnformeerd via deze website en via de gemeentepagina.

Noteer in ieder geval 30 januari in uw agenda want u bent van harte uitgenodigd!