VerkeersInformatieDienst


Veel problemen op de weg door sneeuw

30 januari 2010, 06:49
De sneeuw die gistermiddag, gisteravond en vannacht in het hele land is gevallen zorgt voor veel problemen op de weg. De wegen, ook de snelwegen, zijn lastig berijdbaar. Onder een sneeuwdek zit veelal een vochtige weg die bevroren is, dit maakt de weg spiegelglad. Daarbij speelt tevens een rol dat wegbeheerders voorzichtig zijn met het gebruik van wegenzout vanwege een zeer beperktte voorraad.

Hoewel de hoeveelheid verkeer beperkt was, zijn er toch veel aanrijdingen gebeurd. Vooral de aanrijdindingen met vrachtwagens zorgen voor veel hinder voor het overige verkeer.

Op de A1 ricting Hengelo schaarde een vrachtwagen bij De Lutte. De weg is tussen De Lutte en Oldenzaal afgesloten.

Tussen Grathem en Kelpen op de A2 richting Eindhoven ging een vrachtwagen door de geleiderail. De weg is afgesloten, naar verwachting is deze om 9:00 uur vrij. Verkeer wordt omgeleid via de N273 en N280.

Op de parallelbaan van de A2 richting Maaastricht, officieel N2 geheten, schaarde een vrachtwagen tussen High Tech Campus en knooppunt Leenderheide. De parallelbaan is afgesloten, maar het doorgaande verkeer heeft daar geen last van.

Op de A28 richting Zwolle moet het verkeer ter hoogte van Amersfoort via de parallelbaan nadat een personenauto en een geldwagen met elkaar in aanraking kwamen.

Eerder vannacht was de A50 bij Nistelrode afgesloten na een ongeval met enkele personenauto's. Daarbij raakten meerdere mensen gewond.