Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan de heer A. Miedema (persbericht 004, 2010)

Op vrijdag 29 januari 2010 reikt burgemeester mevrouw Y.P. van Mastrigt een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer A. Miedema. De heer Miedema is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking van de onderscheiding vindt plaats ter gelegenheid van het afscheid van de heer Miedema als vrijwilliger bij de gemeentelijke brandweer van Hoogezand-Sappemeer. De uitreiking vindt plaats in de brandweerkazerne tijdens de jaarlijkse uitreiking van diploma's, certificaten en afscheidsoorkondes.Â

Â

De gemeentelijke brand Âweer van Hoogezand-Sappemeer is een vrijwilligerskorps bestaande uit 50 brandÂweerÂman nen en - vrouÂwen die verdeeld zijn over vier blusgroepen en ondersteund worden door een dagdienst van 10 personen. De leiding van het korps is in handen van de commandant, de ofÂfiÂcier preparatie & repressie (tevens plaatsvervangend commandant) en twee verteÂgenÂwoorÂdi gers van het korps; samen vormen zij het commando. Verder heeft het korps een samenÂwerÂkingsÂovereenkomst met de brandweer van de buurgemeente Slochteren.

Â

De heer Miedema is in dienst getreden als vrijwilliger op 1 augustus 1974. In 1975 is hij bevorderd tot brandwacht 2de klasse en in 1977 tot brandwacht 1ste klasse. In 1987 werd hij hoofdbrandwacht, in 1988 onderbrandmeester en in 1993 brandmeester.

Â

De heer Miedema is naast zijn reguliere werkzaamheden, eerst als zelfstandig ondernemer en later als werkmeester bij Wedeka, een zeer betrokken brandÂweerÂvrijÂwilliger die meer dan 35 jaar heeft gefunc tioÂneerd als (hoofd)brandwacht en (onÂder)brandÂmeesÂter. Van 1987-2005 was hij te vens beÂvelÂvoerÂder/leiÂder van een blusgroep. Daarnaast heeft hij nog an Âdere functies beÂkleed, zoals seÂcre taris van de personeelsvereniging van 1991-1995, coörÂdiÂnaÂtor/lid van de sucÂces Âvolle wedstrijdploeg van 2004-heden (twee eerste prijzen bij provinciale wedÂstrijden) en lid van het commando van 2004-heden.

Â

Door bovenstaande heeft de heer Miedema zich langdurig ingezet voor de openbare veiligheid in de gemeente en de regio. Op grond daarvan kan de heer Miedema worden gekenschetst als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en die anderen heeft gestimuleerd.