Ingezonden persbericht


Persbericht

'Canvassen wordt vaak als irritant ervaren'
PVDE luistert naar de burger via
Roermondse babbelbox 'BOX TV'

Roermond - Voor een afgewogen bestuur is het zaak om goed te luisteren naar de burger en op de hoogte te zijn van actuele ontwikkelingen en inzichten. De Partij voor de Eenheid wil luisteren naar wat de burger echt wil en daar rekening mee houden. Hiertoe komt de jonge partij met BOX TV, een soort Roermondse babbelbox die de komende weken op diverse plaatsen in de stad wordt neergezet.

Voorbijgangers kunnen via BOX TV positieve en negatieve opmerkingen kwijt over hun wijk, dorp of de stad als geheel. De opnames hiervan worden uitgezonden via www.partijvoordeeenheid.nl en via www.youtube.com. Onder het motto: 'Als u de burgemeester van Roermond was, wat moet er dan veranderen?', mag iedereen zijn hart luchten voor een tv-camera.

Het reguliere canvassen blijkt niet zo effectief en wordt door veel voorbijgangers als irritant ervaren, aldus Johan de Wal van het campagneteam van de PVDE. ,,Vandaar dat de PVDE een laagdrempelige aanvulling heeft bedacht. Het voordeel van BOX TV is dat de burger niet in discussie hoeft, als hij of zij dat niet wil, maar gewoon zijn verhaal kwijt kan. Verder wordt zijn mening gehoord door iedereen in Roermond."

,,Op deze manier wil de Partij voor de Eenheid ook werken aan het het verkleinen van de kloof tussen burgers en bestuurders. Verder is het een manier om tegemoet te komen aan de onvrede over de weinige keuze- en inspraakmomenten in het Nederlandse kiesstelsel." Omdat luisteren naar de burger altijd nodig is, en niet alleen in de aanloop naar de verkiezingen als er stemmen geworven moeten worden, komt BOX TV van de PVDE ook na de verkiezingen terug.

Via de website van de PVDE, www.partijvoordeeenheid.nl, en via posters op de locatie zelf wordt aangekondigd waar BOX TV de volgende keer komt te staan.

Einde



Ingezonden persbericht