GroenLinks Geertruidenberg


Patricia Brunklaus: "De sociale voorzieningen zijn goed, GroenLinks wil ze goed houden"

Vrijdag 29 januari 2010, 20:59u Uhro v.d. Pluijm

Patricia Brunklaus: "De sociale voorzieningen zijn goed, GroenLinks wil ze goed houden"

Volgens Patricia Brunklaus, nummer vier op onze lijst, zijn de sociale voorzieningen in onze gemeente goed. Maar er is altijd ruimte voor verbetering, zoals bijvoorbeeld minder bureaucratie.

"De sociale voorzieningen in Geertruidenberg zijn erg goed, daar kunnen wij als GroenLinks trots op zijn want we hebben de afgelopen vier jaar in de commissievergaderingen onze stem goed laten horen. Maar het kan altijd beter: De voorzieningen in onze gemeente moeten namelijk voor iedereen goed bereikbaar zijn. Er zijn moeilijk bereikbare groepen die recht hebben op ondersteuning vanuit de gemeente maar buiten de boot vallen. Denk aan vrouwen of vluchtelingen. Als het aan mij ligt moeten zij de voorzieningen ook eenvoudiger kunnen krijgen. Daar ligt namelijk nog een kans voor onze gemeente.

Waar voor de gemeente volgens GroenLinks ook een kans ligt is maatschappelijk ondernemen ondersteunen. De gemeente moet samen met bedrijven zorgen dat werkloze jongeren arbeidservaring krijgen en zo doorstromen naar een echte baan. Werkloze jongeren die dus ook geen ervaring opdoen dreigt door de crisis echt een groot probleem te worden. Wij van GroenLinks willen dat zo aanpakken. En als bedrijven maatschappelijk verantwoord gaan ondernemen zijn er nog anderen problemen die we aan kunnen pakken. Veel mensen (vooral ouderen en allochtonen) in onze gemeente zijn namelijk eenzaam. Bedrijven kunnen via hun werknemers bijdragen aan ontmoeting met deze eenzame mensen, dat kunnen de werknemers dan doen als vrijwilligerswerk. Een mooie bijdrage om het probleem op te lossen, denk ik!"