Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 30-01-2010

Aanrijding tussen twee personenautos
EMMEN Een 47-jarige man uit Emmer Compascuum raakte vrijdagmiddag met zijn auto in een slip aan de Dorpsstraat in Emmen. Gladheid was vermoedelijk de oorzaak. Het voertuig kwam haaks op de weg te staan. Een 56-jarige bestuurster uit Nieuw Weerdinge, die uit tegengestelde richting kwam, kon de auto niet meer ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. Bij de vrouw in de auto zaten een 60-jarige man een 25-jarige man uit Nieuw Weerdinge. De 47-jarige man uit Emmer Compascuum en de 60-jarige man uit Nieuwe Weerdinge zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Eerstgenoemde man had een aantal gebroken ribben en laatstgenoemd slachtoffer had diverse kneuzingen en een gebroken knie. (BVH 2010006129)

Auto tegen boom gebotst

VEENHUIZEN Een 50-jarige vrouw uit Roden is zaterdagmorgen rond 7.30 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Dominee Germsweg. De vrouw reed in haar personenauto en verklaarde dat zij moest uitwijken voor een tegenligger. Ze was vervolgens de macht over het stuur kwijt geraakt en tegen twee bomen gebotst. Vermoedelijk speelde de gladheid een rol. De vrouw klaagde over pijn in haar rug en is door de brandweer uit haar auto bevrijd. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Haar voertuig is afgesleept. (BVH 2010006044)

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdag een 33-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn 26-jarige vriendin uit Hoogeveen. De man is ingesloten voor verhoor. (BVH 2010006045)

Rijden zonder rijbewijs

HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige man uit Hoogeveen bekeurd wegens het rijden zonder rijbewijs. De bestuurder reed op de Dr. Van de Veldestraat toen hij werd staandegehouden. De man kreeg tevens proces-verbaal omdat hij de ruiten van zijn auto niet had schoongemaakt. (BVH 2010006193)

Man op minibike gaat er te voet vandoor

COEVORDEN Agenten zagen vrijdagmiddag een 31-jarige man uit Coevorden rijden op een soort minibike aan de Drostenstraat. Toen de bestuurder werd staandegehouden, ging hij er te voet vandoor. De 90cc motor is inbeslaggenomen. De identiteit van de verdachte is bij de politie bekend. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2010006059)

Aanrijding tussen twee voertuigen

SCHOONEBEEK Een 53-jarige man uit Schoonebeek raakte vrijdagmorgen gewond bij een aanrijding aan de Europaweg in Schoonebeek. De bestuurder raakte met zijn voertuig op de andere weghelft en botste tegen een bestuurster uit tegengestelde richting. Deze bestuurster was een 51-jarige vrouw uit Weiteveen. Zij zag de bestuurder aan komen rijden, maar wist de auto niet meer te ontwijken. De 53-jarige man, die al een rijverbod heeft, rook naar alcohol. Van hem is een bloedproef afgenomen. Hij raakte buiten westen en is naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd een gebroken heup geconstateerd. Beide voertuigen zijn afgesleept. (BVH 2010006064)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.