Politie Gelderland-Zuid

Aanrijdingen door gladheid

Politieregio Gelderland-Zuid, 30-01-2010 o Door de slechte weersomstandigheden vonden vrijdagnacht en zaterdagmorgen in de regio Gelderland-Zuid verschillende verkeersongevallen plaats.

Op de Boschstraat in Zaltbommel kwam vrijdagavond rond 19.00 uur een 47-jarige fietser uit deze plaats door de gladheid ten val. De man kwam hierbij met zijn hoofd op een stoeprand terecht en raakte daarbij ernstig gewond. Uit voorzorg kwam ook de traumaheli ter plaatse. Nadat het slachtoffer gestabiliseerd was, werd hij per ambulance naar het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch vervoerd.

Geldermalsen

Vrijdagavond Rond 23.30 uur gleed op de Herman Kuijkstraat een 17-jarige bromfietser uit Geldermalsen uit door het gladde wegdek. Hij raakte hierbij gewond aan zijn knie en enkel. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

A50 Ewijk-Beuningen

Vrijdagnacht omstreeks 04.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat op de A50 ter hoogte van knooppunt Ewijk-Beuningen een auto van de weg afgereden zou zijn. De bestuurster was door de gladheid en sneeuw van de weggeraakt. De brandweer kwam ter plaatse om de vrouw uit de auto te helpen. De 26-jarige automobilist werd ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. Ze bleek ongedeerd.

Wijchen

Op de Nieuweweg in Wijchen reed zaterdagmorgen rond 07.30 uur een 37-jarige automobiliste tegen een lantaarnpaal. De 37-jarige wilde vanaf de rotonde de Nieuweweg oprijden toen ze in een slip terechtkwam en tegen de lantaarnpaal botste. De automobiliste raakte niet gewond.

(10)

Laatst gewijzigd 30-01-2010 10:38 | © Regio Gelderland-Zuid |