Gemeente Brummen


Weer veel besluiten Brummense gemeenteraad

(Oorspronkelijke publicatie datum: 30-01-2010)

De raadzaal van het gemeentehuis was donderdagavond tot de laatste plaats toe gevuld. De besluitvormende raadsvergadering van januari kende dan ook een groot aantal interessante en belangrijke onderwerpen. Zo werd er gesproken over de bestuurlijke Samenwerkingsovereenkomst IJsselsprong en de ontwikkeling op het perceel Eerbeekseweg 3, beter bekend als het voormalig terrein De Vinkenweide in Brummen.

IJsselsprong
Een van de besprekpunten was het project IJsselsprong, dat het grondgebied van de gemeenten Brummen, Voorst en Zutphen ten westen van de IJssel beslaat. Unaniem nam de Brummense raad een ordevoorstel aan die er op neer komt dat het college weer naar de onderhandelingstafel gaat. De raad vindt het van groot belang dat ook de groene buffer en de verkeersproblematiek rond Leuvenheim onderdeel vormen van de bestuurlijke samenwerkingsovereenkomst.

Ook boog de gemeenteraad zich over het voorstel over de ontwikkeling van het voormalig terrein De Vinkenweide in Brummen. De raad werd twee scenarios voorgesteld: bestemming recreatie en/of horeca of bestemming exclusief wonen met zorg. De meerderheid van de raad koos voor de eerste variant.

Andere besluiten
Er werden nog een aantal andere besluiten genomen. Zo werd het controleprotocol voor de accountantscontrole 2009 unaniem vastgesteld, evenals de visie op het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Brummen. Verder werd de begroting 2010 van de Stichting Archipel goedgekeurd evenals het bestemmingsplan Kom Eerbeek, de Algemene Plaatselijke Verordening 2010, Verordening Afvalstoffen en Verordening Naamgeving nummering en begrenzing 2010. Ook stemde de raad in met de Verordening tot wijziging van 3 verordeningen in verband met lex silencio positivo en het voorstel rond duurzame woon- en leefomgeving.

De volledige besluitenlijst kunt u hier raadplegen.
Zie het origineel
origineel