Politie Gelderland-Zuid

Betrapte inbrekers bedreigen bewoonster

Hedel, 30-01-2010 o Vrijdagavond rond 19.00 uur werden meerdere politieagenten naar de Harenseweg gestuurd. Daar zou een bewoonster bij thuiskomst twee inbrekers overlopen hebben die tijdens het vluchten de vrouw bedreigd zouden hebben met een op een vuurwapen lijkend voorwerp.

De bewoonster was op bovengenoemd tijdstip met haar auto thuisgekomen, toen ze zag dat op de bovenverdieping van het huis licht brandde. Ongeveer 500 meter verderop zag ze een auto staan met gedimd licht. Toen de vrouw naar de achterzijde van de woning liep, zag ze dat een er raam verbroken was. Op datzelfde moment zag zij ter hoogte van het verbroken raam twee mannen staan. De onbekende mannen klommen vervolgens uit het raam. Eén van de mannen richtte daarbij een op een vuurwapen lijkend voorwerp op de vrouw. Op dat moment kwam de bewuste auto de oprit oprijden. De twee mannen stapten vervolgens in en gingen ervandoor in de richting van Hedel.

De inmiddels gewaarschuwde politie zocht direct de omgeving af maar trof de auto niet meer aan. De Technische Recherche doet zaterdagmorgen onderzoek in de woning.

Getuigenoproep

Van de daders is weinig bekend. De auto werd vermoedelijk bestuurd door een derde persoon. De twee inbrekers die in de woning zijn geweest droegen bivakmutsen. Eén van de inbrekers zou een getinte huidskleur hebben. De mannen zouden zijn weggereden in een zwarte, grote auto die mogelijk lijkt op een BMW 5-serie. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen die vrijdagavond rond 19.00 uur iets opvallends hebben gezien in de omgeving van de Harenseweg contact op te nemen op telefoonnummer 0900-8844. Getuigen die anoniem willen reageren kunnen dat doen via 0800-7000.

(10)

Laatst gewijzigd 30-01-2010 11:26 | © Regio Gelderland-Zuid |