Politie Gelderland-Zuid

Twee keer mee na vernieling

Nijmegen, 30-01-2010 o In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie in Nijmegen twee mannen, voor twee afzonderlijke incidenten, aan op verdenking van vernieling.

Rond 03.00 uur werden politieagenten naar een woning in de wijk Wolfskuil gestuurd. Daar zou een ex-partner van de bewoonster een raam ingegooid hebben. Voetstappen in de sneeuw leidden de agenten naar een schuurtje bij de woning. Omdat de verdachte mogelijk in het bezit zou zijn van een mes werd de diensthond ingezet. In de schuur bleek de verdachte zich op te houden. Naar meerdere keren vorderen gaf de man zich over en kwam naar buiten. Hij werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zit nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

Rond 06.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een man op de Smetiusstraat over een taxi zou lopen. Politieagenten gingen er direct naartoe. Ter plaatse spraken zij met de chauffeur van de taxi en een getuige. Zij verklaarden dat de man op de motorkap van de taxi had gestaan en dat de motorkap daardoor beschadigd was. De verdachte was zichtbaar onder invloed van alcohol. Toen de agenten de 41-jarige man uit Nijmegen aanhielden, verzette de man zich. Ook bedreigde hij de agenten. De man is ingesloten en wordt verhoord.

(10)

Laatst gewijzigd 30-01-2010 13:55 | © Regio Gelderland-Zuid |