Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 30-01-2010

Politie onderzoekt overval in Dongen

DONGEN: Vanmorgen is omstreeks 06.30 uur een overval gepleegd op een supermarkt aan het Europaplein. De eigenaar van de winkel en een postbezorger raakten gewond. De twee overvallers hebben een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt.

Twee overvallers die bivakmutsen droegen, waarvan er één een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn handen had, drongen vanmorgen omstreeks 06.30 uur via het magazijn de winkel binnen. De eigenaar, die de magazijndeur opendeed omdat hij dacht dat de postbezorger voor de deur stond, kreeg direct van een van de daders een klap vol op zijn gezicht. Hij liep daardoor een forse hoofdwond op. Even later kwam de verwachte postbezorger plaatse die ook werd geslagen.

De overvallers hebben een nog onbekend geldbedrag buit gemaakt. Beide slachtoffers werden door de ambulancedienst meegenomen naar de huisartsenpost om te worden behandeld. De politie heeft direct met diverse surveillance eenheden een onderzoek in de omgeving ingesteld. Ook is een buurtonderzoek verricht. Hoe de daders zijn gevlucht is onduidelijk. De recherche stelt een uitgebreid onderzoek in.

Invordering rijbewijs vanwege snelheid en alcohol

TERHEIJDEN: Een 31-jarige man uit Terheijden is vrijdagavond betrapt op een forse snelheidsovertreding. Hij reed maar liefst 77 km / uur te hard. Ook bleek hij dronken te zijn. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren en kan daarnaast nog een forse boete tegemoet zien.

Tijdens videosurveillance zagen agenten vrijdagavond rond 23.50 uur een personenauto met zeer hoge snelheid over de A16 te Zevenbergen rijden. Zij zijn achter dit voertuig aangereden. Hij reed de A59 op in de richting van Made. Hier verhoogde hij zijn snelheid weer. Dit ondanks het natte wegdek bij lage temperatuur. Er werd ook volop gestrooid.

Daar is zijn snelheid gemeten. Hier kwam een gemiddelde gecorrigeerde snelheid uit van 197 km/u waar 120 km/u max is toegestaan. De
bestuurder een 31-jarige man uit Made, bleek ook nog onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 670 ugl. Het rijbewijs van verdachte is ingevorderd.

Politie onderzoekt beroving in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving die vrijdagavond rond 19.40 uur op de Vuurdoornlaan heeft plaats gevonden. Daar werd een 47-jarige Oosterhouter beroofd toen hij bij zijn bedrijf parkeerde.

Tijdens het uitstappen werd de aangever direct op zijn achterhoofd geslagen. Hij werd beroofd van zijn portemonnee. Hij zag de drie daders wegrennen in de richting van de Esdoornlaan. Het zou gaan om gasten in de leeftijd van circa 20 a 23 jaar, met een normaal postuur en circa 1.80 a 1.85 m lang. Het slachtoffer klaagde over pijn aan zijn achterhoofd. Hij werd door de agenten naar de huisartsenpost bij het Amphiaziekenhuis. Daar werd hij doorverwezen naar de locatie Molengracht. Vandaag wordt bekeken of het slachtoffer een
uitgebreidere verklaring over de overval kan afleggen.

Inbrekers op het dak?

WAALWIJK: Een alerte buurtbewoner heeft de politie vannacht op het spoor gezet van vier mogelijke inbrekers. De getuige belde de politie rond 02.45 uur omdat hij op de Besoyensestraat twee mannen op het dak zag lopen. De melder gaf ook een signalement door. Zijn telefoontje leverde vier arrestaties op.

De agenten stelden een onderzoek in. Zij volgden enkele schoensporen in de sneeuw. Dit leidde naar twee mannen die verderop op de
Berckenrodelaan liepen. Zij voldeden aan het signalement. Ze werden aangehouden. Vrijwel direct kwamen nog twee mannen uit een steeg. Ook zij werden gearresteerd. Ze verklaarden op zoek te zijn naar een slaapplaats. De politie heeft grote twijfels bij dit verhaal en onderzoek of het viertal aan inbraken gelinkt kan worden. Het gaat om twee Tilburgers van 22 en 25 jaar en twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats van 19 en 22 jaar.

Dronken Dongenaar rijbewijs kwijt

DONGEN: De politie heeft vannacht het rijbewijs van een 27-jarige man uit Dongen ingevorderd. De automobilist werd gecontroleerd omstreeks 02.45 uur op de Donk. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd meegenomen naar het bureau voor officiële blaastest. Ondanks goede uitleg, slaagde de man er niet in behoorlijk te blazen. Hij verklaarde teveel gedronken te hebben en een blaastest niet nodig te vinden. Hij krijgt een proces-verbaal.


Laatst gewijzigd 30-01-2010 13:51 | © Regio Midden en West Brabant |