Politie Gelderland-Zuid

Rijbewijzen ingevorderd na teveel alcohol

Wijchen en Zuilichem, 30-01-2010 o Vrijdagavond en nacht werd van twee bestuurders het rijbewijs ingevorderd nadat bleek dat ze teveel alcohol gedronken hadden.

Rond 22.30 uur namen politieagenten op de Stationslaan in Wijchen een blaastest af bij een 54-jarige automobilist uit deze plaats. De man blies een F, wat betekende dat de man vermoedelijk fors teveel gedronken had. Op de ademanalyse op het politiebureau blies de man 700 ugl, terwijl 220 ugl wettelijk is toegestaan. Omdat de man meer dan 570 ugl blies, werd zijn rijbewijs direct ingevorderd. Naast een proces-verbaal kreeg hij een rijverbod van acht uur voor het besturen van alle gemotoriseerde voertuigen. Het Openbaar Ministerie bepaalt wanneer de Wijchenaar zijn rijbewijs weer terugkrijgt.

Zuilichem

In de nacht van vrijdag op zaterdag hielden politieagenten op de Maas Waalweg een 23-jarige beginnend bestuurder uit deze plaats staande voor een blaastest. Het lukte de 23-jarige niet om een goede blaastest af te leggen. Omdat de man erg naar alcohol rook en de agenten sterk het vermoeden hadden dat de bestuurder teveel gedronken had, werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een test op de ademanalyse. De 23-jarige blies 810 ugl ruim acht keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol voor deze categorie bestuurders (95 ugl). Hij moest zijn rijbewijs direct inleveren. Proces-verbaal tegen de 23-jarige is opgemaakt. Ook hij kreeg een rijverbod.

(10)

Laatst gewijzigd 30-01-2010 13:10 | © Regio Gelderland-Zuid |