Politie Zeeland


---


R-176-2010 Glij- en slippartijtjes in Zeeland
Zaterdagochtend deden zich door de hele provincie glij- en slippartijtjes en kleine aanrijdingen voor door de sneeuw en de gladheid. Voor zover bekend raakte geen automobilisten gewond en bleef het bij materiële schade.

Oosterscheldebekken
Omstreeks 07.45 uur slipte een automobiliste op de N59 bij Oosterland. Zij reed in de richting van Zierikzee en door ijzel op de weg raakte zij in een slip en botste achterwaarts tegen een lichtmast. De vrouw (waarvan de gegevens onbekend zijn, is zelf voor onderzoek en behandeling naar de HAP gegaan.
Ook slipten op de N59 om 05.30 uur, 08.30 en om 10.00 uur auto's bij Nieuwerkerk. Omstreeks 10.00 uur vond een slippartij plaats op de N57 bij Burgh-Haamstede. Op de Bernhardweg Oost bij 's-Gravenpolder vonden enkele slippartijtjes plaats.

Walcheren
Tussen 10.00 en 11.00 uur gebeurden twee slippartijen op de A58 bij Arnemuiden en om 10.50 uur reed een automobilist in de Kruitmolenlaan in Middelburg tegen een paaltje.

Zeeuwsch-Vlaanderen
In de Bastionstraat in Axel is tegen 11.30 uur een meisje van haar fiets gevallen ten gevolge van de gladheid. Ze raakte lichtgewond. Omstreeks 12.00 uur reed in de Reigerstraat een man met zijn auto in de sloot. In de Nieuwediepstraat in Terneuzen gleed een automobilist tegen een geparkeerde auto en op de Rondweg bij Sluis slipte een automobilist en reed tegen een verkeersbord. Rond 09.30 uur reed op de Willemsweg in Schoondijke een automobilist in de sloot.

(

Politie Zeeland