Politie Groningen

Zaterdag 30 januari 2010

Provincie Groningen, 30-01-2010

Winschoten: politie zoekt getuigen van mishandeling

De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen van een mishandeling van een automobilist. Donderdag reed een 54-jarige automobilist uit Vlagtwedde rond 07:45 uur over de Blijhamsterweg in Winschoten. Hij werd ingehaald door een automobilist die al enige tijd op korte afstand achter hem reed. Deze bestuurder, een 38-jarige verdachte uit Vlagtwedde, stopt vervolgens direct. De man stapt uit en gaf door een geopend portierraam de 54-jarige bestuurder een kopstoot. Volgens de laatstgenoemde vertelde de verdachte daarbij dat hij vond dat de man te langzaam reed.Het slachtoffer stapte uit en werd vervolgens naar eigen zeggen door de 38-jarige tegen de grond gegooid. De politie wist de verdachte een dag na het voorval te achterhalen door te posten op het genoemde traject. Daarbij troffen de agenten een automobilist en bijbehorende auto aan die aan een opgegeven signalement voldeed. De lezing van de verdachte over de gebeurtenis de dag ervoor was duidelijk anders dan die van het 54-jarige slachtoffer. Om die reden komt de politie dan ook graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van deze verkeersruzie. 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: winkeldief door stille agent aangehouden

Een 43-jarige man uit Groningen is vrijdagmiddag door de politie aangehouden voor winkeldiefstal. Een agent in burgerkleding zag de 41-jarige door het centrum van de stad lopen. De man is een bekende van de politie. Toen de latere verdachte een cosmeticawinkel aan de Herestraat verliet greep de politieman in. De man bleek een parfum t.w.v. ruim 60 euro gestolen te hebben. Tegen de dief is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man voor mishandeling aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht op het Schuitendiep in Groningen een 24-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De verdachte had in de Peperstraat een 22-jarige man uit Groningen, om nog een onbekende reden, in het gezicht geslagen. Het slachtoffer heeft verwondingen in het gezicht opgelopen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: mishandeling na burenruzie

De politie heeft vrijdagmorgen een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten stelden een onderzoek in naar een mishandeling. In een woning aan de Valreep troffen agenten een 65-jarige man uit Groningen aan. De man bleek gewond en had een grote snee in zijn been die behoorlijk bloedde. Het slachtoffer verklaarde dat hij gewond was geraakt na een worsteling met zijn buurman. Beide buren leven al geruime tijd in onmin met elkaar. De buurman werd in zijn woning gearresteerd en moest mee naar het politiebureau. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie onderzoekt de mishandeling.

Groningen: onruststoker aangehouden

De politie heeft zaterdagmorgen op de Grote Markt een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer was door zijn agressieve gedrag door een portier uit een horecagelegenheid in de Gelkingestraat gezet. Buiten op straat reageerde de man agressief en intimiderend tegen uitgaanspubliek. De onruststoker werd door agenten gesommeerd zich rustig te houden. Even later was de Stadjer weer betrokken bij een incident waarbij hij zich weer agressief gedroeg. De man werd door agenten aangehouden, waarbij hij zich hevig tegen zijn arrestatie verzette. Hij is voor onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De gebeurtenissen zijn op camera vastgelegd.

Delfzijl: man slachtoffer beroving

Een 19-jarige man uit Appingedam is zaterdagmorgen rond 06:45 uur het slachtoffer geworden van een beroving. Het slachtoffer fietste op de Zeel in Delfzijl (t.h.v. de brug over het Damsterdiep) en werd door een nog onbekende man tot stoppen gedwongen. De laatstgenoemde bedreigde het slachtoffer met een mes. Tijdens een daaropvolgende worsteling kwamen zowel dader als slachtoffer onderaan de trap van de brug terecht. Het slachtoffer werd geslagen en sloeg terug. De overvaller wist van de jongen onder meer een mobiele telefoon af te pakken. De man is nog voortvluchtig. De politie stelt een onderzoek in.

Uithuizermeeden: automobilist na ongeval aangehouden

Een 20-jarige man uit Uithuizermeeden is vrijdagnacht door de politie aangehouden op de Prinses Margrietstraat in zijn woonplaats. De bestuurder van een auto was door nog onbekende oorzaak met de auto van zijn vader in de tuin van een woning gereden. Toen agenten bij de auto kwamen was de bestuurder gevlogen. Maar hij kwam later terug op de plaats van het ongeval en kon op basis van een door omstanders opgegeven signalement worden aangehouden. De 20-jarige bleek ruim 0,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en had stiekem de auto van zijn vader meegenomen. De auto is teruggegeven aan de vader. De jongen gedroeg zich op de plaats van het ongeval en op het politiebureau erg vervelend. Daarbij bedreigde hij agenten en vernielde daarnaast de deur van zijn cel. Geweld en bedreiging tegen agenten wordt door de politie hoog opgenomen. Tegen de man is een onderzoek gestart, hij is in verzekeringgesteld.

Veendam: aanhoudingen na vechtpartij

De politie heeft vrijdagnacht op het Prins Hendrikplein in Veendam drie mannen aangehouden vanwege een vechtpartij. Twee 19-jarige mannen uit Veendam hadden een woordenwisseling gekregen met een 42-jarige man uit Eexterveenschekanaal. Hierbij ontstond een vechtpartij waarbij beide tieners de Veendammer tegen het hoofd schopten en sloegen. Toen gearriveerde agenten de drie mannen uit elkaar haalden sloeg het slachtoffer nog voor de agenten konden ingrijpen één van zijn belagers drie keer hard tegen het hoofd te slaan. Alle drie de vechtersbazen werden aangehouden en voor nader verhoor ingesloten in het cellencomplex in Groningen.

Vriescheloo: alcomobilist aangehouden

Een 28-jarige automobilist uit Vriescheloo is vrijdagnacht door de politie aangehouden. De man werd op de Industrieweg gecontroleerd. Hij bleek als bestuurder onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,45 promille. De man is na verhoor met een rijverbod heengezonden. De politie nam het rijbewijs van de bestuurder in en maakt proces-verbaal op.

Winschoten: alcomobilist aangehouden

Een 27-jarige automobilist uit Oude Pekela is vrijdagnacht door de politie aangehouden. De man werd op het Burgemeester Schonfeldplein door agenten gecontroleerd omdat de bestuurder nogal slingerde. Hij bleek onder invloed van alcohol te rijden. Hij is aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,6 promille. De man mocht na een verhoor met een rijverbod het politiebureau weer verlaten. Daarbij moest hij zijn rijbewijs inleveren. Hij krijgt een proces-verbaal.

Winschoten: dronken bestuurder na ongeval aangehouden

De politie heeft vrijdagavond op de Kastanjelaan in Winschoten een 30-jarige man uit Winschoten aangehouden. De verdachte was op de Kastanjelaan met zijn auto in aanrijding gekomen met een 42-jarige automobilist uit Winschoten. Toen deze de veroorzaker hierover aansprak reed de verdachte met hoge snelheid weg. Op basis van getuigenverklaringen en de kentekengegevens konden de agenten de man traceren. Hij had teveel alcohol gedronken. Toen de blaastest niet lukte werd de alcomobilist aangehouden. De verdachte verzette zich hierbij hevig tegen zijn arrestatie. Op het politiebureau resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 2,2 promille. De beschonken doorrijder is ter ontnuchtering ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Na verhoor van de verdachte zal de politie proces-verbaal opmaken. Het rijbewijs van de alcomobilist is ingenomen.

Siddeburen: hennepkwekerij opgerold

De politie heeft vrijdagavond in een woning aan de Sint Vitusholt in Winschoten een hennepkwekerij opgerold. Daarbij zijn twee mannen aangehouden. Na een tip stelde de politie een onderzoek in. Agenten werden door een 25 en een 23-jarige man uit Winschoten binnen gelaten. De mannen verklaarden dat zij aan het klussen waren in de woning. Bij onderzoek troffen de agenten in een verboren ruimte een hennepkwekerij aan. Er werden 676 hennepplanten aangetroffen. De hennepkwekerij is door de politie ontmanteld. Alle goederen zijn hierbij in beslag genomen. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen.