Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Breda

Breda, 30-01-2010

Horecadienst voorkomt vechtpartij op straat

BREDA: De agenten die vannacht belast waren met het horecatoezicht in het Bredase uitgaanscentrum hebben vannacht rond sluitingstijd moeten optreden bij een incident op de Reigerstraat. Daar had tijdens een feest in een horecazaak een vechtpartij plaats gevonden tussen bezoekers die zich op straat dreigde voort te zetten. Door inzet van de horecaploeg samen met twee hondengeleiders kon een linie gevormd worden waarna de rust wederkeerde. Van twee bezoekers is bekend dat zij aangifte doen van mishandeling. Zij hadden respectievelijk een hoofdwond en een verwonding aan het gebit (tand eruit).

Verder heeft de politie nog een melding gehad van een vechtpartij in een fastfood restaurant op de Karnemelkstraat. Rond 23.20 uur werd daar een 18 jarige jongen uit Oudenbosch mishandeld. Hij had meerdere verwondingen op zijn hoofd. Een 14-jarig meisje uit Fijnaart, die de belaagde jongen wilde helpen, had een stoel op haar achterhoofd gekregen. De daders, een groep van een man of 7 was al vertrokken. Beide slachtoffers werden door een ambulance ter controle vervoerd naar het ziekenhuis.

Vermiste Alphense (18) weer terecht

ALPHEN: De politie maakt bekend dat de vermiste Fieke van Gorp (18) uit Alphen weer terecht is. Gisteravond kreeg de wijkagent van de familie bericht dat hun dochter was opgespoord. De familie, die erg opgelucht is, verwachtte snel weer met hun dochter te worden herenigd. Uit privacy overwegingen maakt de politie niet bekend waar zij is aangetroffen.

Snelheidscontrole Leursebaan Breda

BREDA: De politie van het team Breda Zuid West heeft vrijdagmiddag in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam een snelheidscontrole gehouden op de Leursebaan. Deze radarcontrole maakt deel uit van de afspraken die gemaakt zijn met bewoners en de Gemeente in verband met de recente dodelijke verkeersongevallen.

De snelheid van 1653 passanten werd gecontroleerd. Daarvan waren er 335 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 132 km / uur. Tijdens de metingen werden zes overtredingen geconstateerd boven de 100 km /uur. Alle overtreders krijgen een bekeuring thuis gestuurd.

Twee arrestaties na vechtpartij

ETTEN-LEUR: De politie heeft gisteravond een 38-jarige vrouw en haar 41-jarige vriend aangehouden verricht na een vechtpartij nabij een gekraakt pand op de Bredaseweg. Een 38-jarige vrouw liep bij het incident een verwonding aan haar neus op. Aan het bureau verklaarden de verdachte dat het slachtoffer juist de vechtpartij had veroorzaakt.

Een 33-jarige vrouw en haar 41-jarige vriend waren slaags geraakt met een 38-jarige vrouw. Deze vrouw was haar dochter aan het helpen die uit de gekraakte woning zou vertrekken. Over het opruimen van de kamer ontstond ruzie tussen het stel die daar ook een kamer heeft en de moeder met haar dochter. Volgens de 38-jarige vrouw werd zij
mishandeld door de andere partij. Ze liep een verwonding op aan haar neus. De aangehouden vrouw en haar vriend verklaarden op het bureau echter dat het slachtoffer juist begonnen was met vechten. De
41-jarige man had alleen geprobeerd de partijen te scheiden en zijn vriendin had zich alleen maar verdedigd. De politie gaat nog verder onderzoek instellen naar de toedracht van het incident.

Harley Davidsondief op heterdaad aangehouden in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft vannacht omstreeks 01.00 uur een 44-jarige man uit Etten-Leur aangehouden die twee motoren had gestolen uit de garage van een appartementencomplex aan de Schoolstraat. De arrestatie volgde na een melding van de 42-jarige eigenaresse van een van de motoren die de dief met zijn bestelauto uit de garage zag komen. Ze was naar buiten gegaan en zag toen de bestelbus staan op de Waldhoornlaan. Ze belde de politie maar ondertussen kwam de bestuurder ter plaatse. Hij riep tegen hen dat hij mee terug zou rijden, maar hij reed snel weg. De agenten zagen ter hoogte van de Parklaan de door de melder bedoelde bestelauto rijden. De auto werd aan de kant gezet. De bestuurder riep direct tegen de agenten: "Oke ik beken, ik ben de lul ". Tijdens het onderzoek bleek dat er één gestolen Harley Davidson in de laadruimte lag. De politie heeft vervolgens op elders in Etten-Leur de tweede gestolen motorfiets aangetroffen. De verdachte is ingesloten.

Glaasje teveel op

ETTEN-LEUR: Een 47-jarige man uit St. Willebrord is vannacht omstreeks 02.30 uur betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist was betrokken bij een materieel verkeersongeval op de Dreef. Daar was achterop een auto gereden. Hij blies 370 ugl en krijgt daarvoor een proces-verbaal.

Vrachtwagencombinatie in de sloot

ETTEN-LEUR: Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Roosendaal is vanmorgen met zijn trekker met oplegger op de A-58 ter hoogte van Vosdonk van de weg geraakt. Hij kwam met zijn combinatie schuin in de sloot terecht. Er raakte niemand gewond, ook waren er geen andere voertuigen bij betrokken.

Twee fietsendieven op heterdaad betrapt

BREDA: Twee beveiligers van NS hebben vannacht de politie op het spoor gezet van twee fietsendieven. De politie arresteerde omstreeks 04.00 uur twee jongemannen die op het Stationsplein met een gestolen fiets liepen. Een van hen hield een fiets aan het achterwiel omhoog. De fiets was gestolen bij de stalling nabij het busstation. De 21-jarige Bredanaar verklaarde dat het zijn idee was, de 20-jarige vriend die bij hem was, had hij voor een voldongen feit gezet.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 30-01-2010 15:38 | © Regio Midden en West Brabant |