Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 30-01-2010

Arrestaties en vuurwapenvondst in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagmiddag op de Boerkensleen twee mannen aangehouden, een 22-jarige man uit St. Willebrord en een 29-jarige Roosendaler. Beide mannen hadden ter plaatse een heftig conflict. De politie vond op aanwijzing van getuigen een doorgeladen vuurwapen dat door een van die verdachten kennelijk werd weggegooid.

De politie onderzoekt een incident dat vrijdagmiddag heeft plaats gevonden op de Boerkensleen. De politie ging ter plaatse na een melding dat twee mannen daar een heftige ruzie hadden en dat er iets geroepen werd over een vuurwapen. Ter plaatse zagen de agenten een grijze auto staan waarin een 22-jarige man uit St. Willebrord zat. Deze man werd direct aangehouden. Omstanders wezen naar een man die hard wegrende, die er ook mee te maken zou hebben. Deze man, een 29-jarige Roosendaler, werd na een achtervolging achterhaald. Op aanwijzing van omstanders werd een vuurwapen aangetroffen dat door een van die mannen was weggegooid. Het gaat om een echt en doorgeladen vuurwapen. Daar beide mannen, die bekenden van elkaar zijn,
tegenstrijdige verklaringen afleggen en niet duidelijk werd van wie dit wapen is, zijn zij beiden aangehouden en in verzekering gesteld.

Fietsdiefstal is geen lolletje

ZEVENBERGEN: De politie heeft vannacht omstreeks 00.05 uur op de Molenstraat een 17-jarige jongen uit Zevenbergen aangehouden voor fietsdiefstal. Volgens de verdachte was het een geintje.

De verdachte was met een groepje uitgeweest in Breda en met de laatste bus terug gekomen. In de Sint Jorisstraat had de verdachte de fiets afgepakt van een 17-jarige knul uit Zevenbergen, daarbij roepend dat het zijn fiets was. Hij was daar vervolgens op weggereden. De politie heeft hem aangehouden. Hij vertelde dat het een geintje was. De eigenaar van de fiets beschouwde het in elk geval niet als zodanig want hij vertelde dat hij van de verdachte toen hij zijn fiets probeerde vast te houden een kopstoot had gehad. Volgens de
fietsendief was dit echter niet opzettelijk gebeurd, maar had hij de jongen tijdens het wegduwen wellicht geraakt. De politie was ter plaatse na een melding dat de passagiers zich in de bus tijdens de rit al vervelend gedragen had. De knul krijgt een proces-verbaal.

Dronken, geen rijbewijs, niet verzekerd en niet APK gekeurd

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 22.15 uur op de Brucknerlaan een 38-jarige Roosendaler betrapt op het rijden onder invloed en diverse andere overtredingen.

De politie ging ter plaatse na een melding dat er een auto slingerend en zonder verlichting door de wijk treed. De agenten zagen de bedoelde auto op de Burg. Schneiderlaan via het fietspad wegrijden. De auto werd aangetroffen op de Brucknerlaan, daar was kennelijk de motor uitgevallen. De bestuurder was zo dronken dat hij nauwelijks op zijn benen kon staan. Omdat de ademtest niet lukte is door een arts een bloedproef afgenomen. Hij krijgt ook nog bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden zonder verzekering en het rijden met een auto zonder geldige APK keuring.

FIJNAART: Vannacht werd omstreeks 00.20 uur in Fijnaart nabij zijn huisadres een 44-jarige automobilist aangetroffen, die te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies 455 ugl.

Inwoner (37) Oudenbosch aangehouden na doorrijden verkeersongeval

ZEVENBERGEN : De politie heeft vrijdagavond een 37-jarige man uit Oudenbosch aangehouden nadat hij was doorgereden bij een eenzijdig verkeersongeval op de Huizersdijk in Zevenbergen. De politie
achterhaalde de doorrijder omdat het kenteken van de auto door een getuige was genoteerd. Hij was terwijl hij in de richting van
Zevenbergen reed, in de bocht van de Huizerdsijk / Markdijk, de macht over het stuur kwijt geraakt en tegen een hek gereden. Daarna was hij doorgereden. De verdachte verklaarde zijn gedrag om niet ter plaatse te blijven door te stellen dat hij erg moe was en honger had. Daarom wilde hij snel haar huis

Vandalen vernielen auto's

ROOSENDAAL: In en rondom de van Leeuwenhoeklaan zijn vannacht van zeker 17 auto's ruiten of spiegels vernield. Een van de bewoners, die ook benadeeld was, werd rond 04.30 uur wakker van het lawaai. Bij de meeste voertuigen lagen de ruiten eruit of waren spiegels eraf geslagen. Het zou mogelijk gaan om twee jonge daders. De politie heeft een onderzoek ingesteld maar de vandalen niet meer aangetroffen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 30-01-2010 16:54 | © Regio Midden en West Brabant |