Politie Noord- en Oost Gelderland


Apeldoorn - Viertal aangehouden op verdenking van auto-inbraak De politie in Apeldoorn heeft vrijdagavond vier jonge mannen (16, 18 en 21 jr.) uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van inbraak in personenauto's op de carpoolplaats aan de Kaysersdijk. Uit één auto werd een autoradio weggenomen.


Omstreeks 22.30 uur werd bij de politie gemeld dat een aantal inzittenden van een personenauto vermoedelijk aan het inbreken waren in personenauto's die geparkeerd stonden op de carpoolplaats aan de Kaysersdijk.


Agenten die ter plaatse gingen konden aan de hand van het door getuigen genoteerde kenteken, de personenauto en de vier jonge mannen traceren. De vier zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Beekbergen - Aangehouden op verdenking diefstal auto      

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 30 januari op de Arnhemseweg in Beekbergen twee mannen uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van personenauto's.


Omstreeks 01.00 uur meldde een getuige dat er twee auto's van een autoambulance die geparkeerd stond op de Arnhemseweg in Beekbergen werden afgereden. Agenten die ter plaatse gingen troffen twee mannen aan die probeerden om de auto's te starten. Omdat de auto's niet van de mannen waren, zijn ze aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van personenauto's. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Apeldoorn - Inbraak in bedrijfspand                       

In de nacht van donderdag op vrijdag 29 januari is er ingebroken in een bedrijf aan de Zutphensestraat in Apeldoorn. Het is niet bekend of er goederen zijn weggenomen.


De inbraak werd vrijdagochtend ontdekt. De daders kwamen binnen door een ruit te forceren. Er werden kantoorruimtes doorzocht. Het is niet bekend of er goederen zijn weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Apeldoorn - Inbreker op heterdaad betrapt                 

Een 28-jarige man uit Apeldoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag 30 januari op heterdaad betrapt bij een inbraak in een pand aan de Laan van Zevenhuizen in Apeldoorn. De man is ingesloten voor verhoor.


De politie kreeg rond 01.45 uur de melding, dat er een inbraakalarm afging bij het zwembad aan de Laan van Zevenhuizen. Agenten die ter plaatse gingen betrapten de man op heterdaad toen hij in het restaurantgedeelte goederen, naar later bleek onder meer drank en snoepgoed, wegnam
De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor.

Apeldoorn - Vrouw ernstig gewond na aanrijding            

Een 23-jarige inwoonster van Apeldoorn is vrijdagavond 29 januari ernstig gewond geraakt nadat zij op de J.C. Wilslaan in Apeldoorn met haar auto tegen een boom was gebotst.


Omstreeks 22.30 uur reed de vrouw door nog onbekende oorzaak op de J.C. Wilslaan met haar auto tegen een boom. Zij raakte hierbij bekneld in haar auto. De vrouw werd door de brandweer uit haar auto bevrijd en is met onder meer een gebroken nek hersenletsel in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Er is een traumahelikopter ter plaatse geweest, maar de vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Apeldoorn - Sieraden en geld weggenomen uit woning        

Uit een woning aan de Turandotstraat in Apeldoorn heeft een onbekende vrouw vrijdagmiddag 29 januari sieraden en geld weggenomen.


Omstreeks 15.00 uur stond een vrouw voor de deur van de woning. Zij gaf aan dat zij graag in de woning wilden kijken in verband met een lekkage. De vrouw werd vervolgens de woning binnengelaten. In een onbewaakt ogenblik heeft de vrouw vervolgens sieraden en geld weggenomen, waarna ze is vertrokken. Het signalement van de vrouw is als volgt: 20 à 25 jaar oud, ± 1,60 m., donker blond half lang haar, donkere jas. De politie onderzoekt de zaak.




---- --


*