GroenLinks Hoogezand- Sappemeer


GroenLinks blij met energiezuinig MFC Foxhol

Zaterdag 30 januari 2010, 12:14u - Ger Zuiderveen GroenLinks blij met energiezuinig MFC Foxhol

Binnenkort gaat de bouw van het Multi Functioneel Centrum (MFC) in Foxhol van start. Een groot winstpunt is volgens Ger Zuiderveen van GroenLinks dat het MFC een heel energiezuinig en milieubewust karakter krijgt.

De komst van het Multi Functioneel Centrum (MFC) in Foxhol heeft door de kredietcrisis en een zorgvuldige voorbereiding lang op zich laten wachten, maar binnenkort gaat dan toch de schop de grond in. GroenLinks is hier zeer content mee.

Sociaal en duurzaam
De nieuwe school, die een plek krijgt in het MFC, betekent een flinke impuls voor het onderwijs. Het ontmoetingscentrum in het MFC komt ten goede aan alle bewoners van Foxhol. Een groot winstpunt van het MFC vindt GroenLinks het energiezuinige en milieubewuste karakter van het nog te verrijzen gebouw. Natuurlijk blijft het te hopen dat het huidige ontmoetingscentrum de Klabbe met zijn markante voorgevel blijft bestaan, maar dat is op dit moment nog onzeker. Ger Zuiderveen: "GroenLinks zal zeker meewerken aan het voortbestaan van de Klabbe, maar dan moet er wel een goede invulling aan gegeven worden."

Voorbeeld voor andere wijken
De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 26 januari ruim 173 duizend euro vrijgegeven om extra kosten voor de energiebesparende maatregelen en het benutten van aardwarmte als alternatieve energiebron mogelijk te maken. Hiermee wordt een klimaatneutraal bouwwerk een feit, waarvan vooral de school kan profiteren. Ger Zuiderveen prijst de aandacht voor de duurzaamheid van het MFC en hoopt dat die navolging krijgt bij andere ontmoetingscentra. "In de bouw van het centrum aan de Pleiaden bijvoorbeeld liggen de kansen voor het grijpen. Wanneer de gemeente nu extra investeert om milieuvriendelijk te bouwen, dan wordt dit in een tiental jaren vanzelf terugverdiend door de lagere gasnota. Deze vorm van nieuwbouw speelt in op een duurzame toekomst. Zo'n centrum gunnen we alle inwoners van Hoogezand-Sappemeer."

GroenLinks zal de komende jaren nog veel van zich laten horen om van Hoogezand-Sappemeer een energieneutrale gemeente te maken.