TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-01-2010

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 30 januari
Radio 1 - 11.04 uur

TROS KAMERBREED MET PARTIJVOORZITTERS PVDA, D66 EN CDA

In TROS KAMERBREED van zaterdag 30 januari zijn de partijvoorzitters van PvdA, D66 en CDA te gast. Lilianne Ploumen, Ingrid van Engelshoven en Peter van Heeswijk blikken in deze uitzending vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 3 maart.

Vier jaar geleden was de PvdA de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Deze keer laten de peilingen een heel ander beeld zien. Bij D66 is het precies andersom: in 2006 weggevaagd bij de lokale verkiezingen, nu getipt als winnaar. En wat gaat het CDA doen?

Over de verwachtte machtsverschuiving gaat het in deze uitzending, maar ook over over de kwaliteit van lokale politici. De afgelopen vier jaar zijn honderden wethouders en raadsleden voortijdig vertrokken. Hoe moeilijk is het om op lokaal niveau kwaliteit te leveren?

De landelijke politiek komt altijd om de hoek kijken bij lokale verkiezingen, want de uitslag wordt vertaald naar het vertrouwen dat mensen hebben in 'Den Haag'. Welk rol zien de partijvoorzitters weggelegd voor hun landelijk bekende kopstukken als Jan Peter Balkenende, Wouter Bos en Alexander Pechtold? En hoe is het voor PvdA en CDA om in één regeringscoalitie te zitten maar zich in verkiezingstijd te moeten profileren?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl




TROS