Ingezonden persbericht


---- --
Taalbazaar Nieuwland op 30 januari
De Nederlanse taal verbindt ons allemaal

Op zaterdag 30 januari 2010 organiseert de gemeente Schiedam van 13.00 uur tot 16.00 uur op de Mgr. Nolenslaan in de wijk Nieuwland de Taalbazaar. Op deze taalbazaar presenteren de gemeente en de betrokken instellingen alle mogelijkheden die er in Schiedam zijn om de Nederlandse taal te leren. Het doel van de taalbazaar is mensen enthousiast te maken voor het leren van de taal. Om 13.00 uur opent wethouder Daskalakis de Taalbazaar met het onthullen van het nieuwe logo. De Taalbazaar is de start van het Taal+ project.

Op de taalbazaar is het wervingsteam actief. Bovendien zijn er 'taal-ambassadeurs', deelnemers die al met een taalcursus bezig zijn of hebben afgerond. Zij delen hun ervaringen met andere geïnteresseerde Schiedammers. De taalbazaar vindt plaats in een aantal tenten op de Mgr. Nolenslaan. Voor de kinderen is er een tent, waar zij aan speciale activiteiten kunnen deelnemen. Voor bezoekers van de taalbazaar is in één van de tenten heerlijke warme soep verkrijgbaar. Verder is er muziek en theater aanwezig om er een levendige bazaar van te maken!

Taal+
Met Taal+ wordt benadrukt dat het leren van de taal belangrijk is. Veel allochtone Schiedammers willen de taal wel leren, maar hebben een negatief beeld bij inburgering. Met de introductie van het logo 'Taal+' willen de gemeente en de betrokken instellingen een positief beeld over het leren van de Nederlandse taal in Schiedam bevorderen. De + geeft aan dat goed spreken en schrijven van de Nederlandse taal positief is en veel mogelijkheden biedt, bijvoorbeeld in de wijk, op het werk en op de school van de kinderen.

|                                                                         |
|Noot voor de redactie (