Verzamelmuseum geopend tot en met 31 januari 2010


ZAANDAM, 20100123 -- Het verzamelmuseum I DID IT MY HOME in Zaandam is nog open tot en met 31 januari 2010. Het museum ontving reeds ruim 2000 bezoekers. In het slotweekend van 30 en 31 januari verschijnt een kleine publicatie. Het boekje belicht de collectie en de korte geschiedenis van het museum, met prachtige foto's.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd gebruik te maken van deze laatste mogelijkheid het museum te bezoeken en nog één keer met de medewerkers het glas te heffen. De museumwinkel houdt uitverkoop met scherpe prijzen en biedt de laatste mogelijkheid om multiples van deelnemende kunstenaars te verwerven.

Het `Verzamelmuseum I DID IT MY HOME' is een tijdelijk museum in de Rosmolenbuurt, gevestigd in de voormalige meubelzaak MY HOME. Het biedt de bezoeker verzamelingen en hedendaagse kunst, waaraan het fenomeen verzamelen ten grondslag ligt. `I DID IT MY HOME' ademt de sfeer van de jaren vijftig van de twintigste eeuw, van een bevlogen verzamelwoede en heeft de karakteristieken van een echt museum, met verschillende collecties, rondleidingen en een museumwinkel. De collecties zijn eigendom van de kunstenaars Erik Fens, Frank Halmans, Nicole van der Heijden, Peter van der Heijden, Paul Vendel en Marc Volger. Het museum is de laatste maanden uitgebreid met verzamelingen van buurtbewoners en ook een aantal Afrikaanse beelden van Klaas de Jonge, antropoloog en anti-apartheidsactivist, maakt nu deel uit van het museum.

Tentoonstellingsperiode: 18 oktober 2009 t/m 31 januari 2010
Openingstijden: wo / za / zo: 13.00 - 17.00 uur
Gratis entree
Voor meer informatie zie: www.rosmolenbuurt.nl
Verzamelmuseum I DID IT MY HOME
Oostzijde 124
1502 BL Zaandam



Websites deelnemende kunstenaars
www.erikfens.nl
www.frankhalmans.nl
www.nicolevanderheijden.com
www.petervanderheijden.com
www.paulvendel.nl
www.marcvolger.nl





Ingezonden persbericht