ToyotaExport.nl: Eigenaren verkopen massaal hun Toyota na ongevallen


ENSCHEDE, 20100130 -- Het aantal door particulieren ter verkoop aangeboden gebruikte Toyota modellen is sinds ToyotaExport.nl, ikwilvanmijnToyotaaf.nl en ikwilvanmijnautoaf.nl/Toyota weten een flinke stijging te melden in het aantal te koop aangeboden Toyota's.

Aan het woord Vincent Stevens oprichter van Dealerdirect, het bedrijf dat de grootste Toyota inkoopsites beheert: "We merken dat als er onrust ontstaat rond een merk dat het aantal aangeboden auto's van dat merk enorm toeneemt. Onlangs zagen we hetzelfde rond Saab en die verschillen zijn nu ook direct merkbaar bij Toyota. Tot enkele weken geleden werden er zo'n 50 gebruikte Toyota's per dag aangeboden, op dit moment halen we dat al in twee dagen.

Momenteel zijn er flinke problemen bij autofabrikant Toyota. De fabrikant, die van het item veiligheid een van haar speerpunten heeft gemaakt, moet miljoenen verkochte Toyota terughalen vanwege ernstige problemen. Het gaspedaal blijkt vast te blijven zitten waardoor er ongelukken gebeuren.

19 doden
In de Verenigde Staten zijn in 2009 al meer dan zes miljoen auto's teruggeroepen. Afgelopen week hebben ook weer 2,3 miljoen Toyota's een bezoek gebracht aan de Toyota dealer. Sinds 2004 zijn er al 19 mensen overleden nadat ze een ongeluk hadden gehad in een Toyota door dit probleem. De verkoop van de modellen Corolla, Avalon, Camry en Highlander is in de USA al geheel stilgelegd. In februari van dit jaar zullen acht Toyota fabrieken de productie zelfs geheel staken.

Toyota in China en Europa
Naast de Amerikaanse Toyota bezitters zullen ook twee miljoen Toyota bezitters in Europa en vijfenzeventigduizend Chinese Toyota bezitters een bezoek moeten brengen aan de Toyota dealer. Om welke Toyota modellen het hier gaat is nog niet helemaal duidelijk.

Reputatie Toyota
"Toyota's reputatie is verwoest", aldus een senior-adviseur van Casesa Shapiro tegen Bloomberg. "Niemand koopt meer een Toyota, punt. Maakt niet uit welk model. Mensen zullen wegblijven uit de showroom.". De concurrenten in de Verenigde Staten doen daar nog een schepje bovenop. Zowel GM als Ford geeft Toyota rijders extra inruilvoordeel als ze hun Toyota inruilen.

Gebruikte Toyota verkopen

Voor deze en meer artikelen kijk je op de auto verkopen tips website AutoVerkopenTips.nl.





ingezonden persbericht