Volkszangeres Fredie Kuiper start Liedtekstopmaat.nl


Liederen uit het hart voor begrafenissen, verjaardagen, jubilea & huwelijken

HAARLEM, 20100130 -- De Haarlemse volkszangeres Fredie Kuiper heeft besloten van haar hobby haar werk te maken. Ze schrijft volksliedteksten uit het hart voor begrafenissen, verjaardagen, jubilea & huwelijken. Fredie verzorgt ook de uitvoering. Ze begeleidt zichzelf met accordeon of brengt een band mee. Fredie heeft jarenlang ervaring, schrijft en componeert haar eigen liederen en speelt in diverse bands.

Fredie is een zangeres met een stem waar kracht, emotie en zachtmoedigheid elkaar vinden. Ze schrijft haar eigen teksten, vaak olijk, soms aangrijpend mooi, altijd doordacht. Haar vermogen tot observeren stelt haar in staat onverwachte waarheden in haar teksten te leggen. Fredie is geboren Amsterdamse - haar stem verbloemt dat niet - maar getogen Haarlemse. Dat laat zij indringend blijken in haar zo populaire lied `Haarlem' (Haarlem wat ben je mooi). En in haar liederen over de molen De Adriaan en de Bakenesserkerk en sinds kort dat over de legendarische drukkerij en uitgeverij De Spaarnestad.

Kort geleden liet Fredie aan vrienden en bekenden weten dat zij van haar hobby - die in de loop der jaren ernstige vormen heeft aangenomen - haar beroep gaat maken. Fredie: "Ik schrijf al jaren liedjes over van alles en voor iedereen. Wellicht kan ik daar mijn beroep van maken. Twee jaar geleden werkte ik met iemand samen om herdenkingsdiensten voor overledenen te maken. Een boekje met het verhaal van de overledene en ik schreef er een speciaal lied bij dat op cd werd bijgevoegd. Lukte niet zo goed; de begrafeniswereld is een ingewikkelde branche waar men graag alles voor zichzelf houdt. Maar nu wil ik het breder aanpakken. Een speciaal lied voor een overledene, maar ook bij verjaardagen, jubilea, huwelijken. Men kan alleen de tekst krijgen, maar ik kan het ook komen zingen. Het kan op een bestaande melodie of ik schrijf er zelf de muziek bij. Volkomen maatwerk dus. Ik werk alleen, dus het kan snel. Alles kan binnen enkele dagen klaar zijn. Ik hou het graag simpel en dan hoeft het ook niet duur te zijn. Liedtekstopmaat.nl heet mijn bedrijf."

Op Fredie.nl is meer over Fredie te lezen en te horen. Op www.liedtekstopmaat.nl staat alles over Fredies `muziek op maat' concept. Voorbeelden van Fredies muziek op maat zijn hier te horen:
Liefdeslied: liedtekstopmaat.nl/mp3/liefdeslied.mp3
Jubileumlied: liedtekstopmaat.nl/mp3/jubileum.mp3
Huwelijkslied: liedtekstopmaat.nl/mp3/huwelijk.mp3
Afscheidslied: liedtekstopmaat.nl/mp3/afscheidslied.mp3





ingezonden persbericht