GroenLinks Rotterdam
Persbericht: 'Energiezuinige wasmachine voor alle minima'

P E R S B E R I C H T

'Energiezuinige wasmachine voor alle minima'

Rotterdam, 30 januari 2010

Als het aan GroenLinks ligt krijgen alle Rotterdamse minima een energiezuinige wasmachine. Dat is één van de vijf verkiezingsbeloftes die lijsttrekker Arno Bonte zaterdagavond deed bij de campagneaftrap van GroenLinks Rotterdam. Het is voor mensen met een laag inkomen al mogelijk een beroep op de gemeente doen voor de aanschaf van een wasmachine. "Maar minima worden nu nog afgescheept met het goedkoopste type, en die slurpen de meeste energie", licht Bonte zijn plan toe, "Wij willen dat Rotterdamse minima de allerzuinigste wasmachines krijgen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart een gemiddeld bijstandsgezin ruim 100 euro op de energierekening."

Naast de energiezuinige wasmachine voor minima presenteerde GroenLinks-lijsttrekker Arno Bonte nog vier verkiezingsbeloftes. Hij belooofde dat GroenLinks in de komende vier jaar zorgt voor het planten van 20.000 bomen, vooral in de binnenstad en in versteende stadswijken. De Coolsingel wordt als het aan GroenLinks ligt autovrij. En de partij zorgt voor 25.000 gratis taalcursussen. Tenslotte wil Bonte in de komende vier jaar 40 miljoen euro uittrekken om er voor te zorgen dat de CO2-uitstoot wordt omgebogen naar een dalende trend van 3 procent per jaar, met als doel om in 2025 de uitstoot met 50 procent te hebben gereduceerd.

GroenLinks maakt het realiseren van de verkiezingsbeloftes afhankelijk van het aantal zetels dat de partij krijgt bij de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. "Bij vijf of meer zetels maken we als we in het college komen alle vijf de plannen waar", belooft lijsttrekker Arno Bonte, "Geven de kiezers ons vier zetels, dan lossen we vier van de beloftes in en bij drie zetels worden het er drie." GroenLinks heeft op dit moment twee zetels in de Rotterdamse gemeenteraad, maar Bonte gaat 'minstens voor de verdubbeling'.