Ingezonden persbericht


Museum Gouda

PERSBERICHT 21 januari 2010

LEZING HANS WASSINK

Tentoonstelling Doping in museumgoudA

In het kader van de tentoonstelling Doping! organiseert museumgoudA een reeks lezingen verdeeld over de tentoonstellingsperiode. Op zondag 31 januari om 15:30 uur geeft Hans Wassink, voorlichter breedtesport Dopingautoriteit Nederland, een lezing over de campagne 'Eigen Kracht'.

Eigen Kracht is de campagne van de Dopingautoriteit voor de fitnessbranche en wil fitnessbeoefenaars informeren over de risico's van gebruik van anabole steroïden en andere dopinggeduide middelen én over de gezonde alternatieven om op Eigen Kracht gespierder of slanker te worden. In Nederland doen ongeveer 2 miljoen mensen aan fitness en daarmee is fitness de populairste sportieve activiteit. Mensen hebben allerlei redenen om aan fitness te doen, maar naast gezondheid, worden cosmetische motieven als gespierder of slanker willen worden het vaakst genoemd. Over gezond sporten en de toenemende druk op het uiterlijk.

In nauwe samenwerking met de Dopingautoriteit Nederland en het Nationaal Farmaceutisch Museum De Moriaan presenteert museumgoudA in de expositie Doping! een delicaat onderwerp over misbruik van verboden geneesmiddelen om de sportprestaties te verbeteren. Over anabolen en de DDR, over Ben Johnson, Festina en de campagne Eigen Kracht!

Inschrijven mogelijk t/m vrijdag 29 januari 2010.

De lezingen zijn gratis bij te wonen op inschrijving. Inschrijven kan via info@museumgouda.nl met de vermelding van de lezing. Per lezing is een maximum aantal plaatsen beschikbaar en vol = vol.

Indien u de expositie Doping ! wilt bezoeken, dan kunt u dit doen vooraf aan de lezing tegen een gereduceerd tarief.

()

//

Ingezonden persbericht