RTL Group

Zevende seizoen 24 barst los bij RTL 7

Jack is back! De met verschillende Emmy Awards en Golden Globes bekroonde serie '24' keert terug met een nieuw seizoen. Dit zevende seizoen van de populaire reeks met Kiefer Sutherland als terroristenbestrijder Jack Bauer is vanaf zondag 31 januari bij RTL 7 te zien. De mannenzender brengt twaalf weken lang op zondagavond twee afleveringen achter elkaar. Het zesde seizoen van '24' was in Nederland in 2007 te zien.

'Day 7' speelt vier jaar na het zesde seizoen. De Amerikaanse antiterreurorganisatie CTU (Counter Terrorist Unit) is ontmanteld en ex-werknemer Jack Bauer moet terecht staan. Zijn dag wordt echter drastisch omgegooid als zijn oud-collega Tony Almeida (Carlos Bernard) onverwachts terugkeert en een nationale veiligheidscrisis zich aandient. Hoewel CTU niet meer bestaat, belooft het alsnog - opnieuw - een hele heftige dag te worden voor Jack Bauer.

Het nieuwe seizoen wordt bij RTL 7 voorafgegaan door 24: Redemption, die op zondag 24 januari wordt uitgezonden. Deze 24-speelfilm volgt op seizoen 6 en gaat daarmee vooraf aan het nog uit te zenden seizoen. Terwijl men zich in Amerika opmaakt voor de inwijding van een nieuwe president, de eerste vrouwelijke president van de VS, vindt in het Afrikaanse Sangala een militaire staatsgreep plaats. Jack Bauer reist naar dat land af om zijn oude vriend Carl Benton (Robert Carlyle) te helpen, die daar een school heeft voor ex-kindsoldaten.

De titel '24' staat voor het aantal uren dat Jack Bauer heeft om een grootschalige aanslag te voorkomen. Het gaat om een realtime 'registratie' van zijn dag, 15 minuten van Jack Bauer zijn ook terug te zien als 15 minuten in de serie. Elke aflevering is precies één uur en de klok tikt mee. Dat is niet alleen karakteristiek voor de reeks, het houdt de kijker ook permanent op het puntje van de stoel.

Uitzending RTL 7, wekelijks dubbele afleveringen vanaf zondag 31 januari, tussen 20.00 en 22.00 uur.

Website: rtl7.nl

---

Noot aan de redactie: de pers kan de eerste twee afleveringen bekijken op onze website www.pressroomrtlnederland.nl.
Fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.